2019. május 31-én együttműködési aláíró ünnepséget tartott a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram Csoport (Tungsram Operations Kft.).

 Az eseményen részt vett dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora, Kiss Ádám Sándor, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, dr. Ágoston György a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, Joerg Bauer, a Tungsram cégcsoport elnök-vezérigazgatója és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója.

Az Egyetem és a Tungsram közös kutatási és fejlesztési projektjeinek hivatalos keretet kíván adni a LED-es fényforrások, növényszenzorok és kertészeti alkalmazások fejlesztése területén. Továbbá az együttműködés lehetséges irányai között olyan tevékenységek szerepelnek, mint új tantárgyak bevezetése, a DUE Tv Stúdió eszközeinek felhasználása, közös pályázatok kialakítása, hallgatói versenyek szervezése, meghirdetése, magyar és külföldi hallgatók foglalkoztatása különböző szakmai feladatokra, és műszaki kutatások létrehozása és tovább fejlesztése.

 

Az ünnepség Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektorának beszédével kezdődött. Rektor Úr beszédében kitért az ipari kapcsolatok fontosságára, kiemelte az egyetem alkalmazott kutatási szerepvállalását. Örömét fejezte ki, hogy egy olyan jelentős partnerrel bővült az egyetem együttműködése, mint a Tungsram Csoport.

 

„A Tungsram csoport tavalyi megalakulása óta folyamatosan bővíti egyetemi kapcsolatait a kölcsönös előnyök jegyében”, tette hozzá Joerg Bauer. „A DUE tanárainak, hallgatóinak a világpiacon kínálunk érvényesülési lehetőséget, miközben innovációs céljainkat elérhetjük segítségükkel.”

A rendezvény zárásaként a résztvevők kézjegyükkel látták el az együttműködési megállapodást.