Ismét sok érdeklődőt vonzott a Dunaújvárosi Egyetem International Club DUE februári programja. Most egy elefántcsontparti és egy marokkói hallgató mutatta be szülőhazáját és kultúráját. Egyre népszerűbb a Dunaújvárosi Egyetem International Club DUE programja, melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a felsőoktatási intézményben tanuló külföldi hallgatók számára, hogy bemutathassák hazájukat és kultúrájukat.

Bartal Orsolya szervező elmondta, a rendezvény egyre több középiskolás diákot vonz, így a mostani programon is voltak résztvevők a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma és a Dunaföldvári Magyar László Gimnázium tanulói közül.

A találkozó rendkívül aktív és baráti hangulatú volt. Először az Elefántcsontpartról érkezett Cedric Guede mesélt hazája nevezetességeiről, történelméről és a tengerpartokról. Őt követte a marokkói Jaouda Adbouss, aki a szülőhazájában beszélt nyelvekről és az arab nyelv különböző dialektusairól mesélt. Az angol nyelvű előadásokba a hallgatók is bekapcsolódhattak, akik kérdéseket tehettek fel az előadóknak.

Az International Club DUE jövőbeni programjai között szerepel Orosz, Azerbajdzsán és Indiai előadások terve is.