2019. szeptember 24-én együttműködési megállapodás aláíró ünnepséget tartott a Dunaújvárosi Egyetem.

A Dunaújvárosi Egyetem képviseletében Dr. András István Rektor, Kiss Ádám Kancellár, Dr. Nagy András Kutatási és Tudományos Rektorhelyettes és Melkovics János a Tehetséggondozási Munkacsoport vezetője vett részt az eseményen. A TEMA Tehetség Menedzsment Alapítvány képviseletében pedig Barta Lajos Kuratóriumi Elnök jelent meg.

Az ünnepséget Melkovics János beszéde nyitotta, melyben kitért, hogy a Dunaújvárosi Egyetem egyik fő prioritása a tehetséges fiatalok támogatása. Megemlítette, hogy az Alapítvány nyáron kereste meg a DUE-t. A megbeszélések során kiderült, hogy a közös gondolkozás és kölcsönös célkitűzések következtében az Alapítvány és a Dunaújvárosi Egyetem között együttműködési megállapodás kialakítására kerül sor. Az együttműködés célja, hogy külső forrásokkal, mentorálással, és egyéb intézkedésekkel a Dunaújvárosi Egyetem tehetségeit közösen egy még kedvezőbb támogatással tudja a két intézmény segíteni tanulmányaik végzése közben.

Barta Lajos Elnök Úr beszédével folytatódott a rendezvény. Szót ejtetett a két intézmény kapcsolatáról, a kezdetleges megbeszélésekről és célkitűzésekről, illetve, hogy több felsőoktatási intézménnyel állnak kapcsolatban, de köztudott, hogy a Dunaújvárosi Egyetem műszaki képzése országosan elismert, így a műszaki hallgatók felé való nyitás a Dunaújvárosi Egyetem segítségével kivitelezhető. A támogatás mértéke havonta 50.000 Forint a szorgalmi időszakban. A hallgatók szabadon felhasználhatják ezt az összeget kutatásaik, oktatásuk, vagy akár megélhetésük biztosítására. Kiemelte, hogy az anyagi támogatás mellett mentorálást is biztosítanak a hallgatóknak külsős tapasztalt szakemberek bevonásával, és részt vesznek majd az egyetemi tanulmányi versenyek és tanversenyek megszervezésében, lebonyolításában.

Az ösztöndíj kiírása hamarosan megtörténik a www.uniduna.hu felületen.

Az ösztöndíjra minden felsőoktatásban tanuló hallgató pályázhat, melynek jelentkezési határideje 2019. október 20. A jelentkezés további feltétele, hogy a támogatási időnek megfelelő időtartamot Magyarországon kell töltenie az adott hallgatónak.