A Dunaújvárosi Egyetem 2005. óta vesz részt minden tanévben az Európai Unió LLP Erasmus programjában, amely program 2014-től megújult és kibővült formában működik tovább Erasmus+ néven. Az Erasmus + program mobilitási és együttműködési lehetőségeket kínál a felsőoktatás területén is.

Az Erasmus 2021-2027-es időszakra vonatkozó programja nagy hangsúlyt fektet a társadalmi befogadásra és a zöld és digitális átállásra (Környezetbarát Erasmus+, Digitális Erasmus+).

Az Erasmus+ program mobilitási és együttműködési lehetőségeket kínál a felsőoktatás területén is és a következő tevékenységtípusok megvalósítását támogatja:

  • Hallgatói ösztöndíjak tanulási vagy képzési céllal egy másik EU-tagállam felsőoktatási intézményben, illetve szakmai gyakorlatok vállalatoknál, képzőközpontokban, kutatóintézetekben vagy más szervezeteknél;
  • Oktatói mobilitás egy másik EU-tagállam felsőoktatási intézményében oktatás céljából vagy képzési céllal;
  • Felsőoktatási intézmények egyéb munkatársainak és vállalatok munkatársainak mobilitása tanítási, képzési célllal.

 

2021-ben az Európai Bizottság döntése alapján felsőoktatási intézményünk, a Dunaújvárosi Egyetem elnyerte az Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) tanúsítványt a következő hét éves időszakra (2021-2027).

ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2021-2027


Intézményünk nemzetköziesítési stratégiáját az Erasmus + programmal kapcsolatban az Erasmus Policy Statement tartalmazza.

ERASMUS POLICY STATEMENT

 

További információk találhatók a program koordinációját végző nemzeti iroda, a Tempus Közalapítvány honlapján a hallgatói mobilitás tekintetében az alábbi linkeken:

Felsőoktatási hallgatók tanulmányi célú mobilitása

Felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitása

Felsőoktatási munkatársak oktatási célú mobilitása