Projekt teljes neve: Gyakorlati képzések fejlesztése a Dunaújvárosi Egyetemen

Dunaújvárosi Egyetem szerepe a projektben: Kedvezményezett

Projekt azonosító száma: RRF-2.1.2-21-2022-00002

Szerződött támogatás összege: 1.242.988.313 forint

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. június 30.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A Dunaújvárosi Egyetem, mint kedvezményezett összesen 1,243 milliárd forint vissza nem térítendő hazai és uniós támogatást nyert el a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében meghirdetett, „RRF-2.1.2-2021 Gyakorlatorientált Felsőfokú Képzések Infrastrukturális- és Készségfejlesztése" felhíváson.

A felsőoktatás kihívásaira, az intézmények értékteremtő folyamatainak újra értelmezésére a Dunaújvárosi Egyetem a képzési kínálat piaci igényekhez való igazításával, oktatási innovációkkal, a mennyiségi növekedési stratégiák helyett a minőségi stratégiák támogatásával kíván válaszolni. Az Egyetem a tudásintenzív és innovatív ágazatokat erősítve, a nagyvállalatok szinergiáját kihasználó gazdasági és térségi központi szerep kialakítására törekszik.

Az infrastruktúrafejlesztés pillér keretében cél a felsőoktatási intézmények gyakorlati képzéseihez, oktatáshoz, minőségi intézményi szolgáltatások nyújtásához kapcsolódó épületinfrastruktúra és eszközállomány energiahatékonyság központú fejlesztése, figyelemmel a zöld és digitális átállás elősegítésére. A megvalósuló beruházások hozzájárulnak a magyar felsőoktatási rendszer teljesítményének fokozásához, hozzáférhetőségének javításához, a hosszú távú finanszírozás fenntarthatóságához, ezen belül a saját bevétel növelő képességének erősítéséhez.

A beruházás fokozza a képzések és gazdasági igények közötti kapcsolatok erősítését és javítja a hallgatók munkaerőpiaci kompetenciáit, amely lehetővé teszi a technológiai paradigmaváltás (ipari átalakulás, digitalizáció) által érintett munkaerőpiaci helyzethez való alkalmazkodást. A beruházás célja továbbá, hogy növelje a felsőoktatási hallgatók és dolgozók releváns kulcskompetenciát és gyakorlati készségeit, valamint előmozdítsa az oktatási innovációt.

A megvalósuló fejlesztések emellett elősegítik a képzési kapacitások modernizálását, valamint a tudásbázisok növelését és hozzáférésük javítását, hozzájárulnak a hazai felsőoktatási rendszer nemzetközi versenyképességének növeléséhez és elősegítik a hazai intézmények fokozottabb bekapcsolódását az Európai Felsőoktatási Térségbe.

A 100%-os mértékben támogatott projekt befejezése tervezetten 2024. június 30-ig valósul meg.

A projektben tervezett tevékenységek:

  1. B főtevékenység
    • Tanulmányok készítése -fizikai klímakockázati értékelés, környezeti hatásvizsgálat készítése
    • Épületenergetikai rendszer tervezése és kivitelezése

 

  1. C főtevékenység
    • IT biztonsági eszközök és technológiák
    • Beiskolázási és pótfelvételi kampány
    • Tananyagfejlesztés
    • HRM rendszer bevezetése