EFOP-4.2.1- 16-2017- 00011 OKTATÁST ÉS KUTATÁST TÁMOGATÓ INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉS A DUNAÚJVÁROSI EGYETEMEN


A projekt átfogó célja az egyetem gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a tudásalapú társadalom és gazdaság követelményeinek megfelelő, európai és globális értelemben véve is versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. A projekt segítségével a hallgatói terek, hallgatók által használt oktatási eszközök fejlesztésre, modernizálásra kerülnek, valamint egyes célzott épület beruházások valósulnak meg. Célunk a képzések fejlesztésének „értéklánc-alapú” megközelítése, ennek keretében a hallgatók sikerességének támogatása, munkaerő-piaci kihívásoknak való megfelelésük elősegítése. Ennek érdekében fejlesztésre kerül a Dunaújvárosi Egyetem intézményi adathálózat, mely olyan szintű WiFi lefedettséget hoz létre az Intézmény oktatási épületeiben, amely biztosítja az átlagos 100 Mbps –os sávszélesség elérését. A WiFi hálózat kialakítása lehetővé teszi a hallgatók számára az oktatásban saját eszközeik bevonását,
használatát is. A projekt során fejlesztésre kerül továbbá a beágyazott rendszerek laboratóriuma, a mechanikai tervezést segítő 3D nyomtató technológia, valamint beruházások valósulnak meg a Könyvtár és Információs központban annak érdekében, hogy az újonnan létrejött munkaállomások minél hatékonyabban tudják segíteni a hallgatók tanulását. A gyerekbarát intézményi célkitűzések elérésének érdekében 2 db „Baba-mama szobát” tervezünk kialakítani a Dunaújvárosi Egyetem épületeiben. A beruházás eredményeképpen az intézmény számára rendelkezésre állnak olyan közösségi terek, melyek a női munkavállalók, illetve női hallgatók aktívabb és teljesebb részvételét teszik lehetővé az intézmény működésében, kiegészítve az egyetem családbarát szolgáltatási jellegét, illetve biztosítva harmadik missziós célkitűzéseit. Az egyetemi campus területén belül a Főépületben, illetve az Informatikai épületben alakítunk ki egy-egy „pelenkázó és babaszoba helyiséget” összesen mintegy 27 m2-nyi alapterületen.


Elnyert támogatás: 179 962 861 Ft.
Támogatás intenzitása: 100%
Megvalósítás: 2017.07.01-2018.06.30

 

 

A PÁLYÁZAT ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNYE:

EFOP-4.2.1- 16-2017- 00011 OKTATÁST ÉS KUTATÁST TÁMOGATÓ INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉS A DUNAÚJVÁROSI EGYETEMEN


„Oktatást és kutatást támogató infrastruktúra fejlesztés a Dunaújvárosi Egyetemen” címmel 179 962 861,-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Dunaújvárosi Egyetem. Az Európai Uniós forrásból megvalósuló projekt átfogó célja az egyetem gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a tudásalapú társadalom és gazdaság követelményeinek megfelelő, európai és globális értelemben véve is versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. A projekt segítségével fejlesztésre, modernizálásra kerültek a hallgatói terek, hallgatók által használt oktatási eszközök a képzések fejlesztésének „értéklánc-alapú” megközelítése, a hallgatók sikerességének támogatása érdekében.

Fejlesztésre került a Dunaújvárosi Egyetem intézményi adathálózat, mely olyan szintű WiFi lefedettséget tett lehetővé az intézmény oktatási épületeiben, amely biztosítja az átlagos 100 Mbps –os sávszélesség elérését. A WiFi hálózat lehetővé teszi a hallgatók számára az oktatásban saját eszközeik bevonását, használatát is. A projekt során fejlesztésre került továbbá a beágyazott rendszerek laboratóriuma, a mechanikai tervezést segítő 3D nyomtató technológia, valamint beruházások valósultak meg a Könyvtár és Információs központban annak érdekében, hogy az újonnan létrejött munkaállomások minél hatékonyabban tudják segíteni a hallgatók tanulását. A gyerekbarát intézményi célkitűzések elérésének érdekében 2 db „Baba-mama szoba” került kialakításra a Dunaújvárosi Egyetem két épületelemében. A beruházás eredményeképpen az intézmény számára rendelkezésre állnak olyan közösségi terek, melyek a női munkavállalók, illetve női hallgatók aktívabb és teljesebb részvételét teszik lehetővé az intézmény működésében, kiegészítve az egyetem családbarát szolgáltatási jellegét, illetve biztosítva harmadik missziós célkitűzéseit. Az egyetemi campus területén belül a Főépületben, illetve az Informatikai épületben alakítottunk ki egy-egy „pelenkázó és babaszoba helyiséget” összesen mintegy 27 m2-nyi alapterületen.


Elnyert támogatás: 179 962 861 Ft.
Támogatás intenzitása: 100%
Megvalósítás: 2017.07.01-2018.10.29.