Kedves Hallgató!

 

A Tanulmányi Hivatal munkatársai nevében szeretettel köszöntöm és gratulálunk sikeres felvételijéhez!

Az alábbi tájékoztatóval kívánjuk megkönnyíteni a tanulmányaihoz szükséges első lépéseit.

A hallgatók alapvető jogait és kötelezettségeit a felsőoktatásról szóló többször módosított 2011. évi CCIV. törvény állapítja meg. Ennek alapján született több kormányrendelet és az egyetemi szabályzatok. Az egyetemi szabályzatok elektronikus úton a Dunaújvárosi Egyetem honlapján érhetőek el. Kérjük, hogy figyelmesen tanulmányozza át, ismerje meg lehetőségeit és a korlátokat egyaránt.

 

NEPTUN

Hivatalos ügyeit, tanulmányi adminisztrációját, fizetési kötelezettségeit a Neptun rendszeren (Egységes Tanulmányi Rendszer) keresztül kell végrehajtani. Neptun kódját a mellékelt levélben találja meg, melynek segítségével be tud lépni a Neptun rendszerbe. Az alapértelmezett jelszó "Ne" és a Hallgató születési dátuma egybe írva (NeÉÉÉÉHHNN, pl: Ne19990909) (Amennyiben volt már a Dunaújvárosi Egyetem hallgatója a korábbi jelszavával tud belépni). A Tanulmányi Hivatal a Neptun belépő képernyőjén található felületen keresztül, illetve Neptun üzenetekben értesíti a hallgatókat az őket érintő hírekről. Ezért kérjük, rendszeres időközönként lépjen be a Neptunba, illetve a belépőképernyőn tájékozódjon a legfrissebb hírekről.

 

BEIRATKOZÁS

Beiratkozni kizárólag személyesen lehet. A Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata szerint a beiratkozást halasztani nem lehet. Ha nem iratkozik be a 2021/2022-es tanévre, akkor felvétele hatályát veszti.

 

A beiratkozással kapcsolatos teendők (Ezt a részt rendkívül figyelmesen olvassa el!)

Hozza magával, illetve teljesítse az alább felsoroltakat, mert ezek hiányában a beiratkozását nem tudja megtenni:

 • a NEPTUNBÓL kinyomtatott beiratkozási lapját (Részletek az általános tájékoztatóban)
 • a felvételi döntésről szóló értesítést
 • eredeti középiskolai bizonyítványt és fénymásolatait
 • eredeti érettségi bizonyítványt és fénymásolatát
 • eredeti nyelvvizsga-bizonyítványát és fénymásolatát
 • többletpontra jogosító eredeti dokumentumokat és fénymásolatait
 • 1 db igazolványhoz használatos fényképet (1 évnél nem régebbi)
 • személyi igazolványt, lakcímkártyát (ha külföldi állampolgár az útlevelét és tartózkodási engedélyét)
 • születési anyakönyvi kivonatát
 • adóazonosító jelét (amennyiben nincs, igényeljen)
 • TAJ számát
 • saját bankszámlaszámát (amennyiben nincs, igényeljen)
 • saját e-mail címét
 • AZ ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓKNAK A BEFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGEK (költségtérítés és beiratkozási díj) TELJESÍTÉSE NÉLKÜL NEM LEHET BEIRATKOZNI. Befizetési kötelezettségét a mellékelt tájékoztató segítségével tudja teljesíteni.

 

BEIRATKOZÁSI LAP

A beiratkozási lap kitöltése a beiratkozás feltétele. A nyomtatványt elektronikus úton, a Neptun rendszeren keresztül, az alábbi menüpontban tudja kitölteni: Ügyintézés/Kérvények/Beiratkozási lap.

A beiratkozási lapot két példányban kinyomtatva, aláírva kell magával hoznia a beiratkozáskor.

 

TÁRGYFELVÉTEL

Az első évfolyamos hallgatóknak az első félévben a Tanulmányi Hivatal munkatársai veszik fel a tárgyaikat. Az órarendjét mindenki a Neptunon keresztül tekintheti meg a beiratkozást követő napokban.  A továbbiakban a hallgató feladata és kötelessége a tárgyak felvétele a Neptun rendszeren keresztül.

 

PASSZÍV FÉLÉV

A Dunaújvárosi Egyetem szabályzatának értelmében csak egy aktív félév után lehetséges passzív félév kérvényezése. (Ennek értelmében tanulmányait passzív félévvel nem kezdheti meg.)

 

KÉRVÉNYEZÉS

A Kérvénykezelő modul használata minden hallgatóra vonatkozik. Csak ezen a felületen benyújtott kérvényeik érnek célba. Az elektronikus kérvényezés menetéről és a kérvények leadási határidejéről a Neptun belépő képernyőjén található letölthető dokumentumok között talál részletes tájékoztatást.

 

BEFIZETÉS

A Dunaújvárosi Egyetemen mindenféle díjat, térítést, költségtérítést stb. elektronikusan, a Neptun rendszeren keresztül kell befizetni!

Mind a három fizetési módról részletes tájékoztatót talál a Neptun belépő képernyőn a letölthető dokumentumok között.

 

DIÁKIGAZOLVÁNY

A diákigazolvány igénylését az okmányirodában kapott Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) adatlap birtokában lehet megkezdeni. Az igénylést a Neptun/Ügyintézés/Diákigazolvány igénylés felületen Új felvétel gombra kattintva lehet elindítani.

 

KOLLÉGIUM

A kollégiumi elhelyezés igénylésével, a kollégiumok városon belüli elhelyezkedésével, a szolgáltatások színvonalával és a várható térítési díjakkal kapcsolatban minden információ megtalálható a Dunaújvárosi Egyetem Kerpely Antal Kollégium honlapján: www.hok.uniduna.hu/kollegium

 

A kollégiumi elhelyezésre jelentkezni a Neptunon keresztül kell. A Neptunban kitöltött jelentkezési lapot kinyomtatva, aláírva és a szükséges igazolásokat csatolva, postai úton kell eljuttatni az alábbi címre: Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi Hivatal, 2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/A.

 

Első tanítási nap: 2021. szeptember 6. (hétfő).

 

 

További szép nyarat és jó pihenést!

 

Tanulmányi Hivatal

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.