A 2021-es felvételi időszak rohamosan közeleg, ezért új sorozatunkban az alapképzéseinket és a felsőoktatási szakképzéseinket szeretnénk bemutatni, ezzel megkönnyítve a jelentkezők dolgát!

Az Anyagmérnöki képzés célja, olyan anyagmérnökök képzése, akik alkalmasak a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására. Továbbá az anyagtulajdonságok különböző technológiák során történő megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára, az anyag előállítási technológiai folyamatainak rendszerszemléletű irányítására és szervezésére, valamint ezen technológiákkal előállított anyagok minőségének biztosítására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés mesterszintű (MSc) folytatásához.

A képzés 7 féléves, van lehetőség nappali és levelező tagozaton is elvégezni. Az állami ösztöndíjas képzéshez 280 pont szükséges, csak úgy, mint az önköltséges képzéshez, melynek összege 300 000 Ft félévente.

Az alapképzésbe való bekerüléshez minimum egy emelt szintű érettségire van szükség. A beszámításra kerülő érettségi vizsgatárgyak lehetnek: matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

A tantervbe beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tantárgyak, melyek elsajátítása előnyt jelenthet az egyik legnagyobb partnerünkhöz, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-hez való bekerülésnél is.

Ha Téged is érdekel ez a terület és többet szeretnél megtudni a képzésről, akkor ezen a linken megtalálsz minden fontos információt: http://uniduna.hu/index.php/anyagmernoki

Válaszd Te is a Dunaújvárosi Egyetemet!

 Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!