A Dunaújvárosi Egyetemen tett látogatást Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős Államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) 2017. július 14-én. Államtitkár urat elkísérte Huba Bence főosztályvezető úr (Fenntartható Gazdaságfejlesztés Főosztály) és Dúl Gábor kormánytisztviselő úr. A látogatást dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kezdeményezte és vezette. A látogatás aktualitását az országos „Modern Városok” program adta, amelyben Dunaújváros Megyei Jogú Város (DMJV) is részt vesz.

A 2017.06.23-án tartott Diploma- és záróvizsga igazolást átadó ünnepségről készült felvételek megvásárolhatóak.

A 2017. évi 67. Vasutasnap alkalmából a 38000 főt foglalkoztató MÁV Csoport vezetése, dr. András Istvánt a Dunaújvárosi Egyetem rektorát, a munkaerő utánpótlás érdekében tett kimagasló szakmai munkájának, a hiányszakmák és a vasutas képzések újraindítása érdekében tett eredményes egyeztetések lefolytatásában történő aktív közreműködés elismeréseként  elnök –vezérigazgatói kitüntetésben részesítette. A Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott díszünnepségen a kitüntetést Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a Dunaújvárosi Egyetem rektorának.

Legkésőbb július 12-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel.

2017. június 30-án a Sándor palotában, Áder János köztársasági elnöktől átvette öt évre szóló rektori kinevezését dr. habil András István.

A Dunaújvárosi Egyetem is képviselteti magát az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján. Az EFOTT-nak idén is Velence ad otthont 2017. július 11 – 16. között.