2019. februártól indul az Informatikai Intézet egy különleges kooperatív-duális tantárgya, amely az F# funkcionális programozási nyelvről szól. Az IntelliFactory Kft. ipari partnerünk óráit a hallgatók mellett a külsős érdeklődők is látogathatják majd.

Az F# a manapság egyre divatosabb úgynevezett funkcionális programozási nyelvek közé tartozik. A tantárgy az F# nyelv alapozó kurzusa, amelynek előadásait Gránicz Ádám, az IntelliFactory Kft. ügyvezetője, az "Expert F# 3.0" című amerikai alapkönyv társszerzője, továbbá a cég munkatársai tartják. A tanterv kialakításában jelentős szerepet kapott a piaci alapokra épülő informatikai ismeretek oktatása, ismertetése is, így az elméleti alapok mellett sok hasznos és a való életben kamatoztatható információ birtokába kerül a résztvevő.
Az IntelliFactory Kft. (www.intellifactory.com) az Informatikai Intézet részére tankönyveket (amelyek elérhetők a könyvtárban), továbbá a cég által kifejlesztett WebSharper szoftvert, webes keretrendszert biztosít, ezzel is hozzájárulva a tanulmányok sikeres elvégzéséhez.

A tantárgy bárki számára elérhető, azonban előzetes programozási tanulmányok ajánlottak! Az objektum-orientált programozási ismeretek hiánya kifejezetten előnyt jelent!

Az oktatás angol nyelven zajlik, amelynek első bemutató időpontja 2019. február 22. 16:00, majd március 1. 16:00-tól folytatódik.
Az eseményekre regisztrálni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehetséges, 2019. február 15-ig!

Várjuk a tisztelt érdeklődőket!