Ünnepélyes tanévnyitóval indult a 49. tanév a Dunaújvárosi Egyetemen. Az intézmény falai között közel 600 első évfolyamos hallgató kezdi meg tanulmányait.

Az ünnepélyes tanévnyitón a felsőoktatási intézmény, a város, a járás és a megye vezetői mellett, a Dunaújvárosi Egyetem vállalati partnereinek képviselői is részt vettek. Tanévnyitó beszédében dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, az előző évhez képest tíz százalékkal nőtt a felvételt nyert első éves hallgatók létszáma, amely országosan is kimagasló érték.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere köszöntőjében kiemelte a város és az egyetem közötti kiváló kapcsolatot, valamint bíztatta az első éves hallgatókat arra, hogy bátran használják ki azokat a lehetőségeket, amelyeket ez a jó kapcsolat eredményez.

A fogadalomtétel után az első éves egyetemi polgárokat dr. habil András István köszöntötte kézfogással. Ezt követően pedig elismeréseket adtak át. Címzetes Egyetemi Docens címben részesült Nagy Enikő Ágota. Professzor Emeritus címet kapott dr. habil Palotás Béla főiskolai tanár. Az aranykréta díjat a hallgatók szavazatai alapján, Hadarics Kálmán főiskolai tanársegéd kapta.