Pótfelvételi eljárás keretében 38%-al többen nyertek felvételt a Dunaújvárosi Egyetemre, mint az előző évben. Továbbra is a műszaki terület a legnépszerűbb a leendő hallgatók körében. Jelentős mértékben nőtt a külföldi hallgatók létszáma is.

A 2018. évi pótfelvételi eljárásban összesen 58-an nyertek felvételt a Dunaújvárosi Egyetem valamelyik képzésére. Az előző évhez képest ez 38%-os növekedést jelent. A jelentkezési adatok alapján a legnépszerűbb szakok a mérnökinformatikus, a gazdálkodási- és menedzsment, a műszaki menedzser, a gépészmérnöki és a műszaki szakoktató alapképzések. Az általános és a pótfelvételi eljárást követően összesen 496 újonnan felvételt nyer hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, mely 5.6%-os pluszt jelent. A Dunaújvárosi Egyetem képzései egyre népszerűbben a külföldi hallgatók körében is. 2018. szeptemberében több mint 100 új külföldi diák érkezik a Campusra. A legtöbben a Stipendium Hungaricum ösztöndíj keretében kezdik meg egyetemi tanulmányaikat (45 fő). A külföldiek körében is a műszaki képzések a legnépszerűbbek. A külföldiekkel együtt közel 600 gólya kezdi meg tanulmányait a Dunaújvárosi Egyetemen.

Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora elmondta, hogy a pótfelvételi eljárás is legalább olyan sikeres volt, mint az általános felvételi eljárás. Az intézményi hallgatói létszám, lassan de biztosan emelkedik, és ezt a folyamatot a külföldi hallgatók is erősítik. Dr. András István kiemelte, hogy továbbra is fő szempont a hallgató központú szemléletet. A hallgató érték, és hűek maradnak a Dunaújvárosi Egyetem azon filozófiájához, mely szerint az a sikeres oktató, akinek a hallgatói is sikeresek.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes hozzátette, nagy öröm, hogy tovább erősödtek az informatikai képzések az egyetemen. A legtöbben (64fő) mérnökinformatikus alapszakra jelentkeztek és nyertek felvételt. A második legnépszerűbb képzés a gépészmérnöki alapképzés, ezen a területen felsőoktatási szakképzési szak indításában is gondolkodik az egyetem. Dr. Rajcsányi – Molnár Mónika kiemelte, hogy az összességében felvételt nyert első éves hallgatói létszám 10%-kal növekedett, amely országos szinten is kimagaslónak mondható.