Több rangos kitüntetést és díjat kaptak a Dunaújvárosi Egyetem vezetői és oktatói az elmúlt időszakban. Az elismerések a közös és kitartó munka eredményét tükrözik.

Dr. habil András István rektor a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetségtől Elek Ilona emlékérmet, a Magyar Honvédségtől a toborzó munka kiemelkedő támogatásáért oklevelet vehetett át.  A Dunaújvárosi Egyetem rektora elmondta, hogy az intézmény egyszerre több területen is kiválóan teljesít, mely köszönhető a remek csapatmunkának, és a közös akarat meglétének. A sokrétű tevékenységet jól mutatja, hogy a honvédség, a sport, az anyagtudomány, és a tehetséggondozás szférájában is elismeréseket kaptak az intézmény munkatársai.

Dr. habil Palotás Béla a Hegesztési Szakosztály Zorkóczky Béla emlékéremben részesült. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az egyetem vezetőségének segítsége nélkül nem jöhetett volna létre az intézményben egy országos szinten helytálló hegesztőbázis.  Dr. Palotás Béla, fontos feladatnak tekintette mindig is, hogy tudását továbbadja, és ezzel segítse a fiatalok munkáját. A mostani díj ezért egyfajta éltműdíjnak tekinthető.

Dr. Kővári Attila egyetemi docens, tanszékvezető és Katona József mérnöktanár a HERA "A legjobb nevelés- és oktatáskutatási mű 2018" 1. díjában részesültek, harminc szakmai és kutató pályamunka közül. A díjjal kapcsolatban dr. Kővári Attila elmondta, hogy Katona József támogatása nélkül nem sikerült volna elérniük ezt a teljesítményt, hiszen az elismerés a remek csapatmunka eredménye. 

Katona József, a Dunaújvárosi Egyetem mérnöktanára szerint, a nemzetközi neveléstudomány területén szerzett kitüntetés a nyolc éve összhangban működő közös munka eredménye.

Dr. Kővári Attilát emellett „Kiváló tehetségfejlesztő” kategóriában, Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjjal tüntették ki. A díj elnyerésére a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

Gratulálunk munkatársainknak!