Előző cikkeinkben már több területet is bemutattunk. A mai alkalommal azokat szeretnénk jobban tájékoztatni, akik az informatika területet iránt érdeklődnek!

Az Informatikai Intézet több, egymásra épülő szinten ad lehetőséget a hallgatóknak a színvonalas elméleti és gyakorlati képzésben való részvételre, amelynek eredményeként biztos tudással és gyakorlattal helyezkedhetnek el számos területen.

A jól felszerelt laboratóriumokban nemcsak a diploma megszerzéséhez szükséges tudást, de az iparban jól hasznosítható speciális ismereteket is szerezhetnek a hallgatók. Magyar és nemzetközi számítástechnikai, ipari cégekkel kialakított kapcsolataink lehetővé teszik, hogy a hallgatóink olyan gyakorlati tudásra tegyenek szert, melyet bel- és külföldön egyaránt elismernek. A képzésben hazai informatikai cégek is részt vesznek kooperatív partnerként. Az informatikai vállalatok által tartott elméleti és gyakorlati képzéseken sikeres hallgatóknak a cégek képviselői szakmai gyakorlati lehetőségeket valamint állásokat is kínálnak.

Emellett a hallgatók a képzés során nemzetközi minősítéseket szerezhetnek (Cisco, Microsoft, Linux, Oracle).

Az informatikai területen belül a Dunaújvárosi Egyetemen kétféle szakot választhatsz, mely mindkettő elérhető felsőoktatási szakképzési (nem kell emelt szintű érettségi és csupán 240 pont elég) formában is.

  • Mérnökinformatikus: A képzés célja olyan mérnökinformatikusok képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítésére és üzemeltetésére, valamint azok adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátására.
  • Gazdaságinformatikus: A képzés célja a gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek a valós üzleti folyamatok és a problémák megértésére és megoldására, a feladatok menedzselésére, a folyamatok és technikák menedzselésére, a problématér definiálására és a megoldás fejlesztésére és felügyeletére.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, jelentkezz Te is a Dunaújvárosi Egyetemre és találkozzunk jövő szeptemberben! Ne feledd, egészen februárig tart a felvételi időszak!

Apropó, felvételi! Ha minden fontos infót szeretnél megtudni egy helyen, kattints a linkre: http://www.miertdue.hu/hirek/517-minden-a-2020-2021-es-felvetelirol-menj-biztosra-a-dunaujvarosi-egyetemmel

 Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!