A Dunaújvárosi Egyetem mindig büszke sportoló hallgatóira! Fogadják sok szerettel a lent látható írást, melyben Gurisatti Gréta vizilabdázó hallgató tanulmányait részletezik!

Gurisatti Gréta, a Dunaújvárosi Egyetem hallgatója, Universiade ezüstérmes vízilabdázó, a magyar női vízilabda-válogatott oszlopos tagja is „bevállalta” a 38. / Online / 5vös 5km futóverseny – UniFive Running Race -t. Az Universiade-ezüstérmes játékos – aki a januárban Budapesten rendezett Európa-bajnokságon bronzérmet nyert a válogatottal – régebben öttusázott, s mint mondta, ekkor sajátította el a helyes futás technikáját.

„Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya hívta fel a figyelmünket a lehetőségre. Mindenkinek megtetszett az ötlet, és elhatároztuk, hogy lefutjuk a távot. Mivel a válogatott keretben sok az egyetemi hallgató, azt gondoltuk, hogy a részvételünkkel népszerűsíthetjük az egyetemi sportot a hazai diákok körében. Elégedett vagyok az időeredményemmel, 25:12 alatt teljesítettem. Főként annak tudatában jó ez az eredmény, hogy a mi közegünk a víz, és nem a szárazföld, bár az utóbbi időben a karantén miatt nagyon rákaptam a futásra.”

Gréta – aki éppen államvizsga előtt áll, és ha minden jól megy, kommunikációs médiaszakember lesz – azt is elárulta, hogy Dunaújvárosban, a Duna-parton teljesítette a távot. A dunaújvárosi csapat tagjai egyébként rendszeresen járnak evezni és biciklizni, hiszen vízilabdában elengedhetetlen az erőnlét.

S hogy mit tesz, hogy futás közben gyorsabban teljenek a kilométerek?
„Nincs különösebb taktikám. Legtöbbször azt képzelem el, hogy éppen futóversenyen veszek részt az olimpián, és meg kell előznöm a többieket. Közben azt is látom magam előtt, ahogyan lépésről lépésre a hátam mögött hagyom őket. Tulajdonképpen ez az, ami futás közben kitartásra ösztökél.”

 A Dunaújvárosi Egyetemen a sportkommunikáció támogatója az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 számú projekt.