A múlt héten előrehozott tavaszi szünetet tartott az Egyetem, de a héten újra elkezdődött az oktatás. A közoktatáshoz hasonlóan nálunk is digitális formában történik az oktatás, ezért összeszedtünk néhány applikációt, ami segítséget nyújthat az anyagok feldolgozásában, kapcsolattartásban vagy jegyzetelésben.

Az egyik legnagyobb országos oktatási hírportál, az Eduline.hu összeszedte a legjobb appokat, amik segíthetnek akár az otthoni oktatásban, akár egy egy beadandó megcsinálásában. Próbáld ki őket Te is!

 

          Rendszerező appok

 

Evernote: Segít abban, hogy a legfontosabb feladatokra lehessen koncentrálni. Kézzel írt vagy gépelt jegyzetet is el lehet menteni benne, ezen kívül képek, hanganyagok és weboldalak tárolására is alkalmas. A mentett tartalmak megoszthatóak, így a csoportos munka is könnyen elvégezhető.

 

A Microsoft To Do segítségével könnyen összefésülhetőek a home office teendők, az oktatási anyagok, illetve a házimunka és egyéb tevékenységek. Hasonló applikáció még a Productive is. Ezekkel könnyen követhetőek a kitűzött célok teljesítése.

 

          Csapatmunka

 

Előfordulhat, hogy egyes kurzusok esetében a csapatmunka is előtérbe kerül. A Samepage: Team Collaboration alkalmazás segítségével könnyen megosztható minden dokumentum, amelyek közösen is szerkeszthetőek, illetve közös csevegések és videóhívások is indíthatóak.

 

          Analóg fájlmegosztás

 

A kézzel írt jegyzeteket általában bonyolult megosztani másokkal, hiszen nem mindenki otthonában található szkennelő. A Reader+ és a CamScanner appok használatával, a szkennelés után könnyen tovább osztható minden jegyzet, ábra, de akár még könyv is.