2020. február 15-én éjfélkor zárult a felsőoktatási felvételi időszak jelentkezése! Köszönjük, hogy a Dunaújvárosi Egyetemet választottátok!

Egy fontos időszak zárult le a középiskolás és gimnáziumi végzős diákok életében. A  Dunaújvárosi Egyetem már 2019 szeptemberében neki indult a középiskolák, gimnáziumok meglátogatásának. Összesen 47 helyszínen jártunk az ország különböző pontjain3 Nyílt napot tartottunk családok és diákok számára az intézmény berkeiben, melyhez kapcsolódóan büszkén jelenthetjük ki, hogy közel 30%-val nagyobb részvétel adódik az 2018-as évi eredményekhez képest. Nagy népszerűségnek örvendettek a Felsőoktatási Szakképzéseink, melyre nem kell az emelt szintű érettségi bemeneteli feltétel, és elég csupán 240 pont a támogatott képzésre való bekerüléshez. Kedvezményes koleszunknak (5500 Ft/hó), kiemelkedő ösztöndíj lehetőségeinknek, és a "Minden egy helyen!" intézményi infrastruktúrának köszönhetően öröm volt látni, hogy érdeklődök jöttek Tatabányáról, Miskolcról, Salgótarjánból, Békéscsabáról! Az esemény látogatói szép számban érkeztek Budapestről és vonzáskörzetéből. Kiváló választás lehet, mint kisvárosi egyetem az intézményünk, hiszen Dunaújváros egyik ékessége az Egyetem előtti zöld park, tóval és szökőkúttal. A DUE számára fontos, hogy hallgatói zöld környezetben tölthessék az órák közötti szüneteket. Több objektum működését segíti napelem és hőszivattyú, és kiemelt hangsúlyt fektetünk a mozgáskorlátozott hallgatóinkra is, hogy közlekedésük könnyedén kivitelezhető lehessen a DUE campusán.

Fontos, hogy potenciális hallgatóinkat folyamatosan tájékoztassuk, így a szóbeli megjelenések mellett 2018-tól kiemelt figyelmet fordítunk az érdeklődők internetes informálására. Facebook, Instagram, és weboldalainkon naponta töltöttünk fel tartalmakat képzéseinkről, a felvételi eljárásról, vagy az intézmény mindennapjairól, hogy jobb belátást kapjon mindenki miért is érdemes a Dunaújvárosi Egyetemet választani! Öröm számunkra, hogy 4 hónap alatt közel 1300 fővel növekedett a követőinknek a száma és az oldalakon töltött idő is megnövekedett!

A felsőoktatási továbbtanulás első nagy mérföldkövén már túl vagyunk, de vajon milyen teendőitek vannak még februárban? 

A szeptemberben induló képzések e-felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket. Erre a jelentkezési határidőt követően - amennyiben ezt még nem tették meg - 2020. február 20. éjfélig van lehetőségük. 

A hitelesítésnek két módja van: 

- Ügyfélkapu segítségével 

- Az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb február 20. éjfélig az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre postára adva (célszerű ajánlott küldeményként küldeni).

Fontos, hogy a felvételiző jelentkezési szándéka a hitelesítés után válik érvényessé.

Bővebben a hitelesítésről: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/20A_hatarido_utan