A pótfelvételi időszakkal lezárult a 2019/2020-as tanévkezdésre irányuló felvételi eljárás. Öröm számunkra, hogy a korábban bemutatott értékesítés és pályaorientáció fókuszú beiskolázási kampány remek eredményeket produkált.

 A kiváló felvételi eredmények alapján a Dunaújvárosi Egyetem az országos 4%-os emelkedés ötszörösét, azaz 20%-os növekedést ért el a felvett hallgatók körében! A nappalis hallgatókat tekintve több, mint 24%-os emelkedés látható, míg az intézmény levelező tagozatát 15%-kal többen választották és nyertek felvételt.  

A Dunaújvárosi Egyetem célja, hogy erősítse a régióban tudásközponti szerepét, ennek remek visszaigazolása a mostani felvételi eredmény. Folyamatosan bővülő ipari partneri, duális kapcsolatainknak köszönhetően egyre több hallgatónak tudunk gyakorlati, illetve karrier lehetőséget nyújtani.

A pótfelvételiről:

2019. augusztus 9-én véget ért a pótfelvételi kampány. A nappali alapképzésre felvettek száma 28,5%-kal, míg a levelező alapképzésre 27,6%-kal növekedett az előző évi pótjelentkezéshez képest. Az eljárás keretében csak egy szakot jelölhettek meg a jelentkezők, így öröm számunkra, hogy a Dunaújvárosi Egyetemre esett a választásuk. Az elmúlt években az intézmény népszerűsége folyamatosan nő. A 2018-as évhez képest jelentősen nőtt felsőoktatási képzéseink iránt az érdeklődés. Nappali és levelező tanrendben is jelentősen nőtt a felvettek száma.

 

Általános és pótfelvételi összesített eredményei:

Mint korábban beszámoltunk róla, büszkék vagyunk rá, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen végzett friss műszaki diplomás hallgatók bére a legmagasabb az országban. Öröm volt látni, hogy az abszolút hiányszakmának számító anyagmérnöki képzésre jelentősen nőtt a nappali tagozatra felvettek száma a DUE-n! A felvett diákok számából egyértelműen látszik, hogy nappali és levelező tagozaton is elindulhat a képzés. A gépészmérnöki képzés ugyancsak prioritás számunkra. Idén több, mint 28%-kal többen nyertek felvételt 2018-hoz képest, jelentős részük nappali képzési formában kezdheti meg tanulmányait. Az újonnan induló Műszaki FOSZK képzésre pedig 20 fő szerzett felvételt, amely szintén remek eredmény.

Az informatika képzési terültre felvételt nyert hallgatók száma a tavalyi évhez képest 2%-kal növekedett. Mérnökinformatikus alapképzésre több, mint 100 hallgató nyert felvételt. A Gazdaságinformatikus FOSZK szakra felvettek száma viszont +76%-kal növekedett, amely ugyancsak hatalmas siker. 

A társadalomtudományi területhez kapcsolódó képzések népszerűsítésére nagy hangsúlyt fektettünk a kampány során. A kampány sikerességét igazolja, hogy a Gazdálkodási- és menedzsment alapképzésre a kiemelkedően magas 400 pontos bejutás mellett is, több mint +59%-kal növekedett a felvettek száma, míg a FOSZK képzésre +30%-kal többen nyertek felvételt. A Kommunikáció és médiatudományi képzésre a tavalyi létszámhoz hasonló számú hallgató nyert felvételt.  A Dunaújvárosi Egyetem rendelkezik Fejér megye egyik legjobban felszerelt TV Stúdiójával, amely készen áll a +26%-kal megnövekedett Televíziós műsorkészítő szakos hallgatók fogadására.  Fontos továbbá megemlíteni, hogy a Műszaki menedzser alapképzésre felvettek száma is – felülmúlva a tavalyi eredményeket – +56%-kal növekedett.

Levelezős hallgatóink körében továbbra is népszerűek az egyetem Műszaki szakoktató BA és a Mérnöktanár MSc képzései.

 

Jövőkép:

A hatalmas sikert övező Paks II. Akadémia és a Dunaújvárosi Egyetem ehhez kapcsolódó „Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzés” jelentkezési időszaka lezárult. Kiemelkedő eredménnyel zárult a jelentkezés, de az eredményekről később adunk tájékoztatást.  A képzést tervezetten 2019. szeptember közepétől indítjuk.

2019. szeptember 6-án kerül megrendezésre a Dunaújvárosi Egyetem tanévnyitója. A kiemelkedően magas felvett hallgatói létszám mellett öröm számunkra, hogy idén tartjuk az intézmény életében az 50. tanévnyitó ünnepséget.

A Dunaújvárosi Egyetem idén is csatlakozik Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatához az elektromobilitás népszerűsítésében. 2019. szeptember 16 – 29. között számos helyszínen találkozhatnak velünk az egyetem iránt érdeklődők.

2019. szeptember 27-én idén is megrendezésre kerül a Dunaújvárosi Egyetemen a Kutatók Éjszakája. Az ingyenes rendezvénysorozatra sok szeretettel várjuk kisérletekkel és bemutatókkal a tudomány iránt érdeklődőket.