A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, amelyek a humánerőforrás, illetve a toborzás szükségességével, mikéntjével, módszereivel, a különböző generációk megszólításának aktuális kérdésivel foglalkozik.

A pályázatra olyan tanulmányok elkészítését várják, amelyek a toborzás témaköreit érintik:

  • A toborzás hatékonysága növelésének új lehetőségei (pályaorientációs képzésben résztvevő középiskolások, valamint önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai körében) Rendvédelmi életpálya bemutatása a toborzandók szemszögéből
  • A toborzás kritériumai, új módszerei - emberi erőforrás
  • Ifjúsági neveló munkát végzó szervezetek pályaorientációs lehetőségei

Továbbá várják olyan kisfilmeket, amelyek a munkaügyi központokban, középiskolákban, felsőoktatási intézményekben használhatóak a tűzoltó hivatás bemutatására, népszerűsítésére.

 

Bármely természetes személy pályázhat a fent látható lehetőségekre. 

 

A pályázatra beérkezó pályaművekból a bíráló bizottság az első három helyezettet tudományos tiszteletdíjban részesíti.

Első díj: 300 000 Ft (bruttó)

Második díj: 200 000 Ft (bruttó)

Harmadik díj: 100 000 Ft (bruttó)

 

A támogatott pályázatok várható száma: 3 db. A Tanács fenntartja a jogot, hogy a díjakat az egyes eredménykategóriákban nem adja ki vagy megosztott díjazást alkalmazzon.

 

A pályázat postára adásának határideje: 2019. szeptember 30.

A pályázatok elbírálása: 2019. október 31.

A pályázatok terjedelme: a törzsanyag (mellékletek nélkül) minimum 1, maximum 2 szerzői ív között mozogjon, (egy szerzői ív 21 gépelt oldal, egy oldal A/4 méret, 32 sor, soronként 62 leütés, a bal szélen 4 cm-es, jobb szélen 2,5 cm-es margóval számolva. Kisfilmek terjedelme: 2-5 perc

Bővebb tájékoztatás:  Letölthető dokumentum

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további információra lenne szüksége, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhet.