2019 januárjában a Dunaújvárosi Egyetem megkeresését kapott a budapesti Goethe Intézettől egy együttműködési szándék kezdeményezésével.

A rendezvénysorozat célja egyfajta kulturális "helyi párbeszéd" kialakítása Dunaújvárosban és más városokban is. A Dunaújvárosi Egyetem számára egyértelműen fontos megállapodásról van szó, melynek segítségével egy sikeres rendezvénysorozatba tud az intézmény becsatlakozni, és így nemcsak az egyébként is prioritásban levő ipari-szakmai terület, hanem a kultúra felé is kinyithatja kapuit az Egyetem.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika a program sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az együttműködés egyik kihívása, hogy megtaláljuk azt a keresztmetszetet és azokat a kapcsolódási pontokat, amelyeken keresztült megteremthető a kultúra és az ipari város harmóniája. Kihangsúlyozta, hogy külön megtiszteltetés az intézmény számára, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Várossal is együttműködhet ebben a kezdeményezésben.

 

Michel Müller-Verweyen a Goethe Intézet Magyarország igazgatója a tájékoztatón elmondta, hogy büszkék arra, hogy a partnerségi megállapodást köthetnek a Dunaújvárosi Egyetemmel. Mind a megfelelő szellemi mind az intézményi infrastruktúra elérhető a DUE-n egy ilyen együttműködés megkötéséhez. Öröm volt számukra, hogy az Egyetem ennyire nyitottan fogadta az általuk kínált párbeszéd projekt ötletet.

 

A sajtótájékoztatót követően a három intézmény képviseletében több mint 20 fő egy kerekasztal beszélgetés keretében egyeztettek az említett témában.