A Dunaújvárosi Egyetem és a Kerpely Antal Kollégium, a jelenlegi rendkívüli helyzetben is fontosnak tartja, hogy a hallgatók zökkenőmentes tanulmánya fenntartható és sikeres legyen.

A digitális formába történő átállás okozta hallgatói problémák, nehézségek felmérése után, a Kollégium vezetősége megoldást keresett arra a problémára, hogy a kollégiumban maradt magyar és külföldi hallgatók között többen is voltak, akik nem rendelkeztek olyan informatikai eszközzel, amely a távoktatásban hasznukra válhat.

A Kollégium igazgatója és a Kerpely Antal Kollégiumfejlesztési és Oktatási Alapítvány kuratóriumának elnöke, Melkovics János április közepén több magyarországi vállalatot is felkeresett azzal kapcsolatban, hogy a náluk már nem használt informatikai eszközökkel tudnák-e segíteni a DUE hallgatóit tanulmányaik sikeres teljesítése érdekében. Az MVM Zrt. a levél elküldése után elsőként, két napon belül jelezte segítő és közreműködő szándékát. A vállalat 10 db, a cégnél már nem használt, de működő laptopot biztosított az alapítvány számára.

A Kollégium munkatársai, felmérték egyrészt, hogy mely hallgatók szorulnak rá leginkább a segítségre, továbbá javasolták a munkaállomások bővítését, betartva az előírt szabályokat.

Az Egyetem Informatikai Szolgáltató Központja (ISZK) az átadott eszközöket számba vette és beillesztette az Intézmény rendszerébe. Április 30-án kerültek átadásra a létrehozott munkaállomások mellett a személyes használatra is biztosított eszközök.

A DUE, a Kollégium és alapítványának vezetői és munkatársai rendkívül hálásak az MVM Zrt. vezetőségének és valamennyi kollégájának a gyors és segítőkész hozzáállásért, amely bizonyította, hogy fontos számukra Magyarország fejlődése, az oktatás minősége, illetve, hogy odafigyelnek a segítségre szorultakra.