A duális együttműködés tiszteletére avattak táblát a Dunaújvárosi Egyetemen a felsőoktatási intézmény és a BKV Zrt. vezetői. A BKV Zrt. az egyetem anyagmérnök, mérnökinformatikus és gépészmérnök hallgatóinak biztosít duális képzési lehetőséget.

A táblaavató ünnepségen dr. Rajcsányi-Molnár Mónika a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese elmondta, az intézmény számára rendkívül fontos a duális partnerekkel való jó kapcsolat és szoros együttműködés a hallgatók érdekeit szem előtt tartva. Ennek a jó partnerkapcsolatnak a megerősítését szimbolizálja a BKV Zrt. táblája, melyet az egyetem „A” épületének duális partnerek falán helyeztek el.

Dr. Környei Éva a BKV Zrt. jogi és humánpolitikai igazgatója kiemelte, a BKV Zrt. elsődleges feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása, ugyanakkor a társaság számára is fontos az egyes közlekedésszakmai újítások, vívmányok megismerése és hasznosítása. Az együttműködés keretében örömmel vesznek részt a Dunaújvárosi Egyetem gépészmérnök, anyagmérnök és mérnökinformatikus hallgatóinak gyakorlati képzésében, illetve szakmai gyakorlatában. A Dunaújvárosi Egyetemen folyó színvonalas oktatás garanciát jelent a jövőbeni, gyümölcsöző, duális partneri együttműködésre

A Dunaújvárosi egyetem és a BKV Zrt. közötti duális együttműködési megállapodást, hosszas előkészítő munka előzte meg, melynek köszönhetően együtt toborozhatják a leendő szakembereket.