20 egyetemi startup csapat mutatkozott be a 2023-as tanévet záró Hungarian Startup University Program (HSUP) DemoDay-en, 2023. július 12-én Kápolnásnyéken.

 

A Dunaújvárosi Egyetemet Kovácsi Szilvia egyetemi tanársegéd, a HSUP projekt koordinátora, valamint Szpisák Tamás mesteroktató képviselte.

 

 

A 20 kiválasztott csapat közül, a Tokaj-Hegyalja Egyetem csapatát a Dunaújvárosi Egyetem tanársegéde, Burkus Ervin mentorálta. Projektjük címe: Assu-Mezőgazdasági robottechnológia. Munkájuk egy olyan precíziós mezőgazdaságot támogató, robottechnológiát használó rendszer, mely a helyszínre telepítve adatokat gyűjt, elemez, feladatokat hajt végre a felhasználó tájékoztatása, kontrollja mellett.

 

 

A kapcsolódó szakmai programok az EFOTT UNIversum HSUP dómban is folytatódtak. 2023. júli. 13-án, a kerekasztal-beszélgetés témája a következő volt: Hogyan kell egyetem mellett vállalkozni? A meghívott résztvevők közt szerepelt, a Pannon Egyetem és a Refilamer startup képviselői mellett, a DUE HSUP projekt koordinátora is.

A Hungarian Startup University Program 2020-ban indult azzal a céllal, hogy megismertesse a hazai egyetemistákkal a modern vállalkozói szemléletet, valamint bevezesse őket az innováció és a startupok világába. A Nemzeti Innovációs Ügynökség által szervezett program egy online (desktop és mobilapp) platformon keresztül teszi elérhetővé a tananyagokat, illetve a feladatokat, amelyek alapján a legjobb csapatok DemoDay-eken keresztül mutatkoznak be.