A pótfelvételi időszakban két jó döntést kell meghoznod. Egy népszerű képzést és egy kiváló intézményt kell választanod. Mi megmutatjuk, hogy melyik az! 

 

 

A Dunaújvárosi Egyetem Oktatási Rektorhelyettesét, Dr. Balázs Lászlót kérdeztük a pótfelvételi eljárásról, hogy a DUE milyen informatikai képzéseket indít. Megtudtuk, hogy az alapképzések tekintetében gazdaságinformatikus és mérnökinformatikus szakokra is lehet jelentkezni.  Akik ezen képzésekre jelentkeznek, gyakorlatilag egyeneságon juthatnak be az alapképzésre emelt szintű érettségi nélkül is.

 

Az egyetemi szolgáltatások (nyelvi felkészítők, szakkollégium, könyvtár) pedig ingyenesen igénybe vehetők. A szak sikeres elvégzése esetén diplomát kapnak a hallgatók és a kimenetelnél nem szükséges a nyelvvizsga.

 

A képzés alatt olyan tantárgyi ismereteket sajátíthatnak el, mint például az adatbáziskezelés, programozás, webkezelés, vagy éppen a rendszerinformatika alapjai. A szak sikeres elvégzése után a mesterképzésre való jelentkezés esetén az itt elvégzett tárgyak beszámításra kerülnek. Ezen végzettséggel pedig számos karrierlehetőség áll rendelkezésetekre, így például a rendszergazda, az informatikus és kommunikációs rendszereket kezelő mérnök vagy éppen a számítógéphálózat- és rendszermérnök, de akár szoftverfejlesztő mérnök is válhat belőled.

 

Az informatikai képzésekről bővebb információ a linkre kattintva: Mérnökinformatikus vagy Gazdaságinformatikus

 

Ne felejts el jelentkezni a pótfelvételi időszakban! Jelöld meg a Dunaújvárosi Egyetemet!