A Dunaújvárosi Egyetem és a kínai Guizhou Light Industry Technical College büszkén bejelenti hosszú ideje tartó együttműködésük új mérföldkövét, mely az E-kereskedelem kínai-külföldi közös oktatási programjuk hivatalos jóváhagyása és annak nyilvántartásba vétele a Kína Guizhou Tartományi Oktatási Minisztérium és a Kínai Oktatási Minisztérium részéről.

 

 

A kínai-külföldi közös oktatási program azt jelenti, hogy kínai és külföldi oktatási szolgáltatók közösen létrehozhatnak oktatási programokat Kínában, főként kínai hallgatók számára, ahol a kínai és külföldi oktatási szolgáltatók partnerséget alakítanak ki és közös oktatási programokat kínálnak. Az alapképzés és annál magasabb szintű közös oktatási programokhoz a pályázatokat a tartományi oktatási osztályhoz kell benyújtani, amely megvizsgálja és véleményt alkot az alkalmazásról, mielőtt továbbítaná azt a Kínai Oktatási Minisztériumnak. A Kínai Oktatási Minisztérium megvizsgálja az alkalmazást és döntést hoz.

 

 

Ez a kínai-külföldi közös oktatási program a két intézmény közötti tartós és eredményes partnerség kialakulásának alapját képezte, amely gyökereit a 2016-ban aláírt megértési memorandumban tárgyalták, amikor Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, akkori oktatási és általános rektorhelyettes, és Gyöngyössy Katalin Szilvia a Nemzetközi Iroda képviseletében meglátogatták a GILI-t, hogy a jövőbeli együttműködésről megállapodást kössenek.

 

 

Az évek során a partnerség kiterjedt együttműködéssé fejlődött különböző területeken, mint például a közös szakdiszciplínák kiépítése, hallgatócsere és tanárok képzése. 2022 elején merült fel az ötlet, hogy közösen működtessenek egy e-kereskedelmi programot. A járvány által okozott kihívások ellenére mindkét intézmény sikeresen lebonyolított több online megbeszélést a projekt megvitatására, amelyek eredményesen megvalósultak.

 

 

A program jóváhagyása és elindítása ma nemcsak a két egyetem közötti kapcsolat mélységét jelképezi, hanem a rugalmasságukat és elkötelezettségüket is a nemzetközi oktatás terén, ezen kihívásokkal teli időkben. A program ígéretes, dinamikus platformot kínál a magyar és kínai szakértői tudás integrálására az gyorsan változó e-kereskedelem területén.

 

 

Ez az újszerű oktatási törekvés új akadémiai utat teremt mindkét ország diákjai számára, és elősegíti a kétoldalú akadémiai csere és fejlődés erősödését. Ezen együttműködés mély hatása kétségkívül érezhető lesz a következő években, új fejezetet nyitva a Dunaújvárosi Egyetem és a Guizhou Light Industry Technical College közös történelmében.