2023. június 25-én kerül megrendezésre az V. Közgazdasági és Menedzsment Kutatók Nemzetközi Tudományos Konferencia (International Scientific Conference of Economics and Management Researchers, ISCEMR).

 

Az Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem (Azerbaijan State University of Economics, UNEC) által is szervezett konferencia online programjának címe: „Women empowerment in science and their integration to labour market [A nők szerepvállalása a tudományban és munkaerő-piaci integrációjuk]”.

A Dunaújvárosi Egyetem 2015 óta partnere a bakui UNEC intézményének, amely oktatói és hallgatói tanulmányi-szakmai utazási programok mellett közös tudományos publikációs tevékenységeket is jelent. A konferencián Kovács Szilvia egyetemi tanársegéd is meghívott előadóként lesz hallható.

Sokszor kívülről nem is érzékelhetőek egyértelműen azok az akadályok, problémák és kihívások - mint például a munka-család egyensúly, a horizontális és vertikális szegregáció -, amelyekkel a női kutatók szembesülnek pályájuk során. Kovács Szilvia, a magyarországi viszonyok között, ezek számbavételét és lehetséges megoldási lehetőségeit is bemutatja a beszélgetés során.