Habár a felsőoktatási felvételi eljárás már a végéhez közelít, fontos megállni egy pillanatra és átgondolni a lehetőségeket, ugyanis egy a 2020-as évben indult képzés szinte mindenkinek elérhető.

 

Munkavégzést és az önfejlesztést, a továbbképzést nehéz szinergiába hozni. A munkavállalók többségének nem a továbbtanulás az elsődleges szempont a jövőjüket tekintve, de végzettség nélkül nehéz érvényesülni a munkaerőpiacon.

 

A Dunaújvárosi Egyetem 2020-as felvételi eljárás keretében hirdette meg elsőnek azt a képzését, amelyre nem kell emelt szintű érettségi, nem kell jó érettségi eredménnyel rendelkeznie a felvételizőnek, három év alatt diploma szerezhető, és ráadásként szinte bárki bekerülhet.

 

A Szakoktató diplomás képzés nem csak a most érettségiző, de a munkaerőpiacon tevékenykedő felnőtteknek is kiváló választás lehet. Ez az egyetlen olyan alapképzés az országban, amelyhez a bekerülésnél nincs szükség emelt szintű érettségire! A sikeres felvételihez egy gyakorlati felvételi vizsga sikeres teljesítése a feltétel, mely egy egyéni elbeszélgetés keretein belül zajlik majd.

 

Szolgáltatási, üzleti és műszaki területen dolgozó személyek jelentkezhetnek, akik akár meglévő technikus, OKJ, szakma vagy érettségi tudásukat akarják fejleszteni.

 

Az egyéni felvételi eljárás keretében a jelentkezőket személyesen az egyetem fogadja online vagy helyszíni felvételi beszélgetésen. Szituációs gyakorlatok és egy rövid prezentációt követően az egyetem kollégái meghatározza a felvételi pontjukat. Akik sikeresen szerepelnek ezen a beszélgetésen, azok szeptembertől már meg is kezdhetik diplomájuk megszerzését.

 

Érdeklődj részletesebben az egyetem honlapján: Felvételi 2022