Dunaújváros Megyei jogú város és a Dunaújvárosi Egyetem a klíma tudatos személetformálás és nevelés terén 2022. február 16. és február 17. napján 2-2 előadás keretében, 1 órás blokkokban bemutatja a Jó gyakorlatok a helyi klímavédelem terén előadássorozatát.

A fentiek keretében kívánja bemutatni ki, mit tehet helyi szinten a klímavédelemért, hogyan történhet egyén alkalmazkodása a klímaváltozáshoz.

 

A Dunaújvárosi Egyetem épületegyüttesének „P” épülete passzívházként működik, mely lakossági bemutatását is szervezzük lakossági szemléletformálás céljából.

 

A rendezvények során a jelenlévők a passzívház működéséről interaktív kiállítást tekinthetnek meg, ezen túlmenően ingyenes tájékoztató füzetekben hasznos információkkal szolgálunk az otthon, saját életünkben alkalmazható klímavédelmi módszerekről, lehetőségekről. A bemutató során és a tájékoztató füzetekben szereplő információk alapján a jelenlévők tesztet tölthetnek ki, a teszt kitöltését ajándékkal jutalmazzuk.

 

Mindez az „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” a KEHOP-1.2.1-18-2019-00254 című projekt keretében a „Jó gyakorlatok a klímatudatos életmód területén” jöhetett létre.

 

Az interaktív előadást tartja:

  • Dr Bajor Péter - Egyetemi docens
  • Petrovickijné dr. Angerer Ildikó - Dunaújváros MJV Környezetvédelmi vezető-főtanácsos

 

Helyszín: Dunaújvárosi Egyetem „P” épületében a P01-es előadó.

Találkozó: A rendezvény kezdete elött 10 perccel

Kontakt fogadó tanár: Melkovics János 06-30-9469049 (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)