A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének Közgazdaságtudományi Tanszéke, az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen” című pályázat keretében esettanulmány készítő versenyt hirdetett a 2020-21. tanév őszi félévében.

 

Az immáron negyedik alkalommal megszervezésre kerülő verseny pályázati kiírása - a speciális helyzetben szükségszerűen módosulva - a feladatot teljes egészében az online térbe helyezte át. Ez azonban nem tántorította el a hallgatókat a jelentkezéstől, így a verseny 9 csapat részvételével bonyolódott le. A csapatok előzetes mentor-foglalkozásokat követően, önállóan dolgozták ki vállalati esettanulmányaikat, felhasználva az Intézet által szervezett kurzusok megszerzett ismeretanyagát.

 

A verseny írásbeli fordulóját követően, a kiválasztott csapatok a 2021. január 15-én megrendezett prezentációs fordulón mutatták be munkájukat. A benyújtott írásbeli pályamunkák és a prezentációs forduló alapján a hallgatók értékelésére az Egyetemen megrendezendő Oklevél- és díjátadó esemény keretében kerül sor.

 

A versenyen résztvevő hallgatói csapatok és esettanulmányaik:

  • Csapatnév: Utazók
    Esettanulmány címe: A koronavírus hatása a turizmusra
    Csapattagok: Dombi Evelin gazdálkodási és menedzsment 1. évf. - Link Lívia gazdálkodási és menedzsment 1. évf. - Vranyák Bence gazdálkodási és menedzsment 1. évf.

 

  • Esettanulmány címe: A Covid 19 járvány hatása az építőiparra
    Hallgató: Pál Mihály gazdálkodási és menedzsment 1. évf.

 

  • Csapatnév: KI-OKOSKODÓK
    Esettanulmány címe: Egy családi vállalkozás a COVID-19 vírus árnyékában
    Hallgató: Raffai Elvira gazdálkodási és menedzsment 1. évf

 

  • Esettanulmány címe: A koronavírus által kiváltott pandémia hatásainak bemutatása az élemiszer kiskereskedelmi szektorban az ALDI Magyarország Élelmiszer Élelmiszer Kereskedelmi Betéti Társaságon keresztül
    Hallgató: Szabó Viktória mérnökinformatikus 1. évf.

 

  • Esettanulmány címe: Az Amazon népszerűsége a válságos időkben
    Csapattagok: Balla Ákos gazdálkodási és menedzsment 2. évf. - Ihász Leandro gazdálkodási és menedzsment 2. évf. - Raffay Kristóf gazdálkodási és menedzsment 2. évf.

 

  • Esettanulmány címe: A koronavírus-járvány hatása az AVIUM 2000 Kft-re
    Csapattagok: Bodnár Richárd gazdaságinformatikus 1. évf. - Farkas Aliz gazdálkodási és menedzsment 1. évf. - Lajtos Laura Kinga gazdálkodási és menedzsment 1.évf.

 

  • Esettanulmány címe: A vírushelyzet okozta válság hatása az OTP Bank Nyrt-re
    Hallgatók: Braun Patrik gazdaságinformatikus 1. évf.

 

  • Esettanulmány címe: A MOL Nyrt. és a COVID-19 hatása a vállalatra
    Hallgató: György Máté gépészmérnöki 2. évf.

 

  • Esettanulmány címe: Szolgáltató mikrovállalkozás helyzetének változása a Covid-19 járvány következtében
    Hallgató: Sasvári Ferenc Máté anyagmérnöki 2. évf.

 

A Dunaújvárosi Egyetem büszke hallgatói aktivitására.

Gratulálunk sikeres szereplésükhöz!