Mi a határideje a nyelvvizsga-bizonyítványok feltöltésének, ha szeretnétek, hogy pluszpontként számolják el a felvételin? Itt vannak a részletek.

Forrás: eduline.hu

 

Ahhoz, hogy a nyelvvizsgátokat beszámítsák többletpontként a felsőoktatási felvételibe, a dokumentumot a hiánypótlási időszak végéig – azaz 2020. július 9-ig – kell feltöltenetek az E-felvételi rendszerbe.

Ahogyan arról korábban is írt az eduline.hu, az idei általános felvételi eljárásban a részvizsga eredményéből kiállított nyelvvizsga-bizonyítványért ugyanúgy jár a többletpont, mint a komplex nyelvvizsgáért (B2 – középfokú – bizonyítványért 28 pont, C1 – felsőfokú – bizonyítványért 40 pont).

 

 

Jó hír azonban, hogy a járvány miatt azoknak sem kell lemondaniuk a pluszpontokról, akik eddig nem szereztek nyelvvizsgát, ugyanis az április 10-én megjelent kormányrendelet alapján online is szervezhetnek nyelvvizsgát az arra alkalmas vizsgaközpontok.

Ezért a július 9-ei dátum különösen fontos, ha az utolsó pillanatban nyelvvizsgáztok, ugyanis a sikeres nyelvvizsgátokról a bizonyítványt általában 60 nap alatt adják ki (a vizsgától számítva). Ezért mindenképpen legyetek résen, nehogy lecsúszatok a hiánypótlásról.

Ha külföldön érettségiztek, valamint szereztek oklevelet akkor a hiánypótlást ettől eltérő határidővel, de legfeljebb a besorolási döntést megelőző 8. napig, azaz 2020. július 15-ig tehetitek majd meg.