2020. február 15-én ért véget a felsőoktatási felvételi jelentkezés, amelynek áprilisi előzetes eredményei alapján a Dunaújvárosi Egyetem képzéseire összesen közel 1600 jelentkezést adtak be!

2020-as felvételi eljárás keretében az alapképzésre felvételizők az elsők, akiknek rendelkeznie kell a minimum 280 pont teljesítése mellett legalább egy emelt szintű érettségivel. Öröm a Dunaújvárosi Egyetem számára, hogy a drasztikusan megváltozott bemeneti követelmények ellenére az előző évi 20%-os emelkedéshez képest megközelítőleg 30%-kal esett vissza a jelentkezések száma, amely megegyezik az országosan tapasztalt hatásokkal.. A felvételi statisztikákból jól látszik, hogy a jelentkezők egyharmada, közel 500 felvételiző jelölte meg a DUE valamelyik képzését első helyen, ezzel bizalmat szavazva intézményünknek!

A DUE FOSZK, alap és mester nappali képzésére 822, míg levelező képzésére 749 jelentkezés érkezett.

A DUE beiskolázási projektje reagálva a felvételi követelményekkel kapcsolatos rendelkezésekre 2019 őszén újszerű értékesítési szemléletmódot alkalmazott, amelynek során Felsőoktatási Szakképzéseket népszerűsítő  országos tevékenységet indított el. A kampány sikerességét jól mutatja, hogy a több mint 50 felsőoktatási intézményre vonatkozó összes Felsőoktatási Szakképzésre jelentkezett személyek mintegy 9%-a a Dunaújvárosi Egyetemet választotta.

 

A Gazdálkodási és menedzsment FOSZK esetében az első helyen megjelölt nappali jelentkezés 10%-kal nőtt, az összes jelentkezés 15%-kal emelkedett 2019-hez viszonyítva. Nappali képzésre 75, levelező képzésre 61 fő jelentkezett.

Gazdaságinformatikus képzés esetében a nappali tagozatra érkezett összes jelentkezés 44%-kal nőtt. Nappali képzésre 39 fő, levelező képzésre 26 fő jelentkezett összesen.

A televíziós műsorkészítő nappali képzésre 64%-kal jelentkeztek többen első helyen, az összes jelentkezés pedig 5%-kal nőtt. Nappali képzésre 66 fő, levelező képzésre 25 fő jelentkezett.

Mérnökinformatikus [rendszergazda] nappali képzésre az első helyes jelentkezés 200%-kal nőtt, az összes jelentkezés pedig 77%-kal. 85 fő jelentkezett nappali képzésre, levelező képzésre 60 fő.

A műszaki felsőoktatási szakképzésre az összes első helyen megjelölt nappali jelentkezés 135%-kal nőtt. Levelező képzést első helyen 363%-kal többen jelölték meg, mint 2019-ben, az összes jelentkezés pedig 71%-kal nőtt. Összesen nappali képzésre 47 fő jelentkezett, levelező képzésre pedig 94 fő.

Felsőoktatási Szakképzésre történő jelentkezéshez nem szükséges az emelt szintű érettségi, minimum 240 pont elérésével akár bejutást nyerhet a felvételiző, és a képzést követően a hallgató számos előnnyel tud jelentkezni azonos alapképzésre.

 

Alkalmazott tudományok egyetemeként a műszaki és az informatikai terület kiemelt fontosságú intézményünk életében. Az anyagmérnöki alapképzést összesen 27-en választották. A prioritásnak számító gépészmérnöki alapképzésre 166 jelentkezés érkezett.  A mérnökinformatikus alapképzésre 273, míg a gazdaságinformatikus alapképzésre 125 fő jelentkezett. A műszaki szakoktató alapképzésre 13-an választották a Dunaújvárosi Egyetemet.

Az elmúlt két év beiskolázási tevékenységeiben a társadalomtudományi képzések népszerűsítése is előtérbe került. A gazdálkodási és menedzsment alapképzésre idén 153, a műszaki menedzser alapképzésre 92, míg a kommunikáció és médiatudomány alapképzésre 96 fő jelentkezett. Öröm az intézmény számára, hogy a kommunikáció és médiatudomány alapképzésünket idén több mint 120%-kal többen jelölték meg.

Az intézmény 2 féléves és 4 féléves mérnöktanári, gépészmérnöki, és 10 féléves osztatlan mérnöktanári mesterképzésére érkezett jelentkezések száma esetében minimális csökkenés tapasztalható, , mely a képzések indítását nem befolyásolja.

Fontos, hogy a felvételi eljárás még nem zárult le. A jelentkezőknek hamarosan megnyílik az ügyintézési felület, melyen egészen július 9-ig lehetőség lesz a sorrendmódosításra. A Dunaújvárosi Egyetem kapacitásának köszönhetően a minimum követelmények teljesítésével biztos bejutást tud garantálni minden jelentkezőjének. Kollégiumunkban minden első éves, támogatott nappali tagozatos hallgatónak kedvezményesen tudunk 3 csillagos szállást biztosítani az első 10 hónap során, 5500 Ft/hónap összegért.. A Hallgatói Sikerességet Támogató programunknak köszönhetően az egyetemen tanuló hallgatók lemorzsolódása csupán 9%, amely országosan a legjobb értéknek számít. A képzést követően  biztos karrier vár a végzősökre, tekintve, hogy több, mint 100 ipari partnerkapcsolattal rendelkezünk.

 

 

 

Az egyetem, ahol több lehetsz!