A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai intézetében 2013-februárjában indult el a kooperatív duális képzés, melynek lényege, hogy az egyetem külső céges partnerei gondoznak egy teljes tantárgyat azzal a céllal, hogy „elhozzák a tanterembe” a legkorszerűbb technológiákat.

Gránicz Ádám, az Intellifactory Kft. szoftverfejlesztő cég tulajdonosa már 2013 óta tart kooperatív duális tárgyat a Dunaújvárosi Egyetemen, mely elmondása szerint egy abszolút sikeres kurzusnak számít, és remek lehetőségeket nyújt a diákoknak megismerkedni ezzel a különleges programozási nyelvvel. A kezdetek óta egy hosszútávú, stratégiai együttműködés kialakítása volt a cél, melynek köszönhetően több, mint 150 diákkal sikerült megismertetni az elmúlt évek alatt az F Sharpot.

2020. február 21-én pénteken meglátogattuk a 2020-as év első Funkcionális programozás tanóráját. Idén 25 fő jelentkezett az órára. A tanmenet az előző évekhez hasonló óraszámban és tananyaggal került meghirdetésre, hiszen a programozás ezen területén hatalmas igény van a programozókra. A kurzust sikeresen elvégző hallgatók számos alkalommal kapnak már az utolsó órákon ajánlatot különböző programozói pozíciók betöltésére a munkaerőpiacon. Továbbá lehetőségük van a diákoknak a nyitott gyakornoki program mellett egy nyári intership munkalehetőségen is részt venni.