A Dunaújvárosi Egyetem pályázatot hirdet az Egyetem hallgatói, illetve dunaújvárosi székhelyű középiskolák és szakképző intézmények tanulói részére olyan logó tervezésére, amely megjeleníti a Kerékpárbarát Egyetem imázsát, a kerékpáros közlekedés támogatását, kapcsolódik a Dunaújvárosi Egyetemhez, és méltó módon népszerűsíti az Egyetemet.

 

A pályázat célja

A pályázat célja, hogy a Kerékpárbarát Egyetem szellemében az Dunaújvárosii Egyetem későbbi kerékpáros programjait népszerűsítő és beazonosítható logó készüljön.

Tervezhető bármilyen logó, amely egyszerre jeleníti meg a kerékpáros közlekedés életérzését és a Dunaújvárosi Egyetem szellemiségét.

 

A részvétel feltételei

Pályázatot az Dunaújvárosi Egyetemen (aktív vagy passzív) hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója, illetve dunaújvárosi székhelyű középiskolák és szakképző intézmények tanulói jogviszonnyal rendelkező diákja adhatja be, aki kötelezően elfogadja a pályázat feltételeit magára nézve.

 

A pályázat benyújtásának határideje

 • 2023. november 20. 12:00
 • A Bíráló Bizottság nem bírálja el a beadási határidő után érkező pályázatokat. Az alaki vagy tartalmi feltételeknek meg nem felelő pályázatokat a Bíráló Bizottság indoklás nélkül kizárhatja.

 

Pályázat elbírálásának határideje

 • 2023. november 24. 12:00

 

Pályázati eredményhirdetés és Díjkiosztó

 • 2023. november 30., az egyetemi TIP nap rendezvény keretein belül.

 

A pályázat leadása, követelményrendszere

 • A pályázatra a kerékpáros közlekedés életérzését és a Dunaújvárosi Egyetem szellemiségét együttesen megjelenítő logót kell leadni.
 • A logót vektorgrafikus (ai vagy eps formátumban) formában, elektronikusan sokszorosítható és szerkeszthető formában kell benyújtani.

 

A pályázatra való jelentkezés

 • A pályázaton a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, illetve dunaújvárosi székhelyű középiskolák és szakképző intézmények tanulói vehetnek részt.
 • A pályázaton a pályázati anyag hiánytalan, az alábbiakban ismertetett formában történő benyújtásával lehet részt venni.

 

 

Benyújtandó dokumentumok

 • Jelentkezési lap. (Elektronikusan, valamint Nyomtatva és aláírva egyaránt beadandó.)
 • Szerzői jogi nyilatkozat. (Elektronikusan, valamint nyomtatva és aláírva egyaránt beadandó.)
 • A vektorgrafikus logó. (Elektronikusan adandó be.)

 

A pályázati anyagot elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre kell eljuttatni.

Az elektronikus anyagnak tartalmaznia kell az aláírt, szkennelt jelentkezési lapot, az aláírt, szkennelt szerzői jogi nyilatkozatot, a pályázat bemutató anyagát és a tervdokumentációt.

 

A pályázati anyagból a jelentkezési lapot, valamint a szerzői jogi nyilatkozat nyomtatva és aláírva a Műszaki Intézet Titkárság irodájában (Dunaújvárosi Egyetem 2400 Táncsics Mihály utca 1/A, M-1 épület Földszint M-34) kell leadni.

Szintén a Műszaki Intézet Titkárság irodájában lehet leadni a pályázat részét képező maketteket (amennyiben vannak).

 

Díjazás, eredményhirdetés

A tervezési ötletpályázat 40 000 Ft összdíjazású (ajándékutalvány formájában), amely összeg az első, kiválasztott logó tervezőjét illeti meg.

 

A bírálási folyamat

A Dunaújvárosi Egyetem a díjak átvételének időpontjáról, módjáról a pályázat nyerteseit a jelentkezési lapon megadott e-mailen (telefonon) értesíti. A pályázati díj átvételére a jelentkezési lapon pályázóként megadott személy jogosult. Több jogosult esetén a jogosultak a pályázati díjjal kapcsolatos viszonyaikat egymás között maguk kötelesek rendezni. A pályaművek alapján a Dunaújvárosi Egyetem a díjak és elismerések megosztásának, valamint díjazásának módosítására vonatkozó jogát fenntartja és vállalja a díjakhoz kapcsolódó adóterheket.

A Dunaújvárosi Egyetem fenntartja a jogot arra, hogy a kiválasztott pályamunkák felhasználási jogai az intézmény tulajdonába kerüljenek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására az Egyetemi TIP Napon (november 30.) kerül sor.

 

Szerzői joggal kapcsolatos rendelkezések

A Pályázó a pályázat benyújtásával egyidejűleg külön szerzői jogi nyilatkozatban, írásban szavatolja, hogy

 • a beadott pályázati munka harmadik személy jogát nem sérti, valamint harmadik személynek nem áll fenn olyan joga, amely a Kiíró a pályázati munkákra vonatkozó jogszerzését akadályozná, vagy bármilyen módon korlátozná. Pályázó vállalja, hogy a pályamunkák elkészítésénél jogdíjas elemeket nem használ.

 

 • a pályázati dokumentáció beküldésével a Kiíró a beadott pályázati dokumentációt a pályázat promótálására, az Egyetem népszerűsítésére kizárólagos jelleggel, területi korlátozás nélkül, bármikor, harmadik személynek átengedhető módon, további díj fizetésének kötelezettsége nélkül szabadon felhasználhatja, így többek között nyilvánosságra hozhatja.
 • a benyújtott pályázati dokumentációhoz, a pályázatban szereplő pályaműhöz (design termék) kapcsolódó jogok további díjazás nélkül, kizárólagos jelleggel, területi és időbeli korlátozás nélkül a Dunaújvárosi Egyetemet illetik meg és a pályázati dokumentációt, illetve a pályaművet az Egyetem szabadon felhasználhatja a pályázó nevének feltüntetése nélkül, így a pályaművet előállíthatja, többszörözheti, a nyilvánosság felé közvetítheti, beleértve az átdolgozás jogát is.

 

Vegyes rendelkezések


A Kiírónak a Pályázattal és annak szabályaival kapcsolatosan kérdéseket feltenni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. A Kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot bármikor visszavonja indoklás nélkül. Továbbá fenntartja a jogot, hogy a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket vagy magát a Pályázatot utóbb kiegészítse vagy módosítsa, kizárólag oly módon, hogy a Pályázat feltételei a Pályázók számára kedvezőbbek legyenek.

A nyeremény készpénzre nem beváltható, cseréje nem lehetséges.

 

Pályázó kijelenti, hogy teljes körű felelősség terheli a jelen pályázatban való részvétel előfeltételét jelentő nyilatkozata tekintetében.

 

JELENTKEZÉSI LAP

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ