A Dunaújvárosi Egyetem tájékoztatói a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről!

 

Legfrissebb közleményünk: 

2021. május 17.

A Dunaújvárosi Egyetem menedzsmentje a vonatkozó kormányrendeletben foglaltakkal kapcsolatban úgy határozott, hogy minden szakon, képzési szinten és munkarendben az oktatást digitális formában szükséges továbbra is megtartani a jelenleg érvényben lévő eljárásrend alapján.

A záróvizsgákat és próbavédéseket a járványügyi szabályozások megtartása mellett az egyetem személyes jelenlétben, ütemezetten, kis létszámban tartja meg, kivétel ez alól az angol nyelvű képzéseken külföldön tartózkodó hallgatók számára szervezett záróvizsga. A nem Magyarországon tartózkodó hallgatók esetében online formában, MS Teams rendszeren keresztül szervezzük meg a záróvizsgákat.

https://uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/2365-zarovizsgakat-mar-szemelyes-jelenlettel-szervezzuk-2021

 

2020. augusztus 10.

Továbbra is a gyakorlatorientált tudás megszerzése a prioritás

2020. szeptemberétől, a Dunaújvárosi Egyetem továbbra is szem előtt tartja a hallgatói sikeresség támogatását és a gyakorlatorientált képzés kivitelezését.

Intézményünk vezetősége, a 2020/2021. tanév 1. félévében gyakorlatiorientált képzési modellt előtérbe helyezve reagál a COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos intézkedésekre.

A Rektori – Kancellári utasítás célja, hogy hallgatóink az Intézmény célkitűzésének megfelelően megszerezzék azt a gyakorlati tudást, amellyel sikeresen tudnak abszolválásuk után elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ennek érdekében az egészségügyi intézkedésekhez igazodva, a Dunaújvárosi Egyetem 2020. szeptemberétől az elméleti kurzusokat digitális online formában, míg bizonyos képzések esetében a labor és gyakorlati tantárgyakat tömbösített, kislétszámú csoportokban tartja meg a félév második felében.

Az intézkedés hatáskörébe tartoznak majd olyan tantárgyak, mint a műszaki laborokhoz kapcsolódó mérések, televíziós stúdióhoz kapcsolódó vágások és felvételek vagy az informatikai területhez tartozó gyakorlati kurzusok. A személyes jelenlétet igénylő gyakorlati kurzusokról és részleteikről az érintett hallgatókat a Tanulmányi Hivatal kollégái a tanév kezdetéig tájékoztatni fogják. 

 

Dunaújváros, 2020. 08. 10.

 

Dr. habil András István                           Kiss Ádám Sándor 

rektor                                                   kancellár


2020. május 6.

2020. május 5-én a Dunaújvárosi Egyetem döntött a digitális oktatás folytatásáról!

A hallgatók, a munkatársak és az intézményt látogató személyek érdekében a második félév végéig a Dunaújvárosi Egyetem továbbra is fenntartja a digitális oktatást.

http://uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1597-2020-kozlemeny-digitalis-oktatas-folytatodik


2020. április 24. 

Eljárásrend nyelvvizsga nélküli oklevél átvételhez

A Dunaújvárosi Egyetem az alábbi tájékoztatást nyújtja azon jelenlegi és a volt hallgatói részére, akik a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV.10.) Kormányrendelet 6.§ alapján az előírt nyelvvizsga követelmények teljesítése alól mentesülnek. Kérjük az alábbi tájékoztatót figyelmesen olvassák el és kérjük a benne foglaltak maradéktalan betartását.

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1565-eljarasrend-a-nyelvvizsganelkuli-oklevel-atvetelehez


2020. április 16. 

A Dunaújvárosi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Irodája is felhívja a figyelmet az összetartásra és a felelősségvállalásra!

AZ NKI figyel arra, hogy az itt tartózkodó külföldi hallgatók ne érezzék egyedül magukat és tartsanak össze a mielőbbi helyreállás érdekében!

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1546-nemzetkozi-kapcsolatok-iroda-maradj-otthon


2020. április 15. 

Fontos részletek a nyelvvizsga hiányában átvehető diplomákról

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentését követően, a Kormány a 101/2020. (IV. 10.) számú rendeletében írta elő, hogy „aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”.

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1545-fontos_reszletek_oklevel_kiallitas


2020. április 12. 

Több változás az egyetemeket, főiskolákat érintően

A 2020/2021 tanévet érintően megjelent egy új kormányrendelet, amely több változást is tartalmaz az egyetemek, főiskolák számára is. Az eduline.hu összegyűjtötte a főbb változásokat.

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1540-tobb-valtozas-egyetemeket


2020. április 12. 

A Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Kerpely Antal Kollégiumi Önkormányzat közös kezdeményezésében, a Dózsa György út 33. szám alatti kollégiumi épület számos este szív alakú kivilágítást kap.

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1539-due-is-koszonetet-mond 


2020. április 09. 

A kollégium dolgozói a társadalmi felelősségvállalásban is az élen járnak!

A Dunaújvárosi Egyetem kollégiumának dolgozói összefogtak, hogy segítsék a külföldi hallgatóik védelmét!

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1536-kollegiumi-dolgozok-jocselekedete


2020. április 09. 

Segítő adomány Perkátáról!

2020. április 8-án Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere eszközöket adományozott a Dunaújvárosi Egyetem részére! 

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1533-segito-adomany-perkatarol


2020. április 08.

Folytatódik a diáktanácsadás a digitális oktatás időszakában is!

Az Egyetem számára kiemelten fontos, hogy az oktatás ebben a formában is zökkenőmentes legyen. A Dunaújvárosi Egyetem számára hallgatók gördülékeny oktatása prioritás, de a hallgatóknak több lehetőségük is van az esetleges problémáik megosztására is egyaránt.

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1530-folytatodik-a-diaktanacsadas-digitalisan


2020. április 08.

Fontos információk a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról!

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a 2020. április 7. napján tartott tájékoztatóján bejelentést tett a felsőoktatáshoz kapcsolódóan is.

http://www.uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1528-2020-felhivas-nyelvvizsga-nelkuli-diploma


2020. április 03.

Kedves Hallgatók!

 

Rengeteg kérdést kaptunk tőletek az elmúlt időszakban az új digitális oktatással kapcsolatosan. Összeállítottunk egy listát azon kérdésekről, melyeket a legtöbbször kérdeztétek tőlünk!

 

http://uniduna.hu/hirek/gyik-2020-digitalis-oktatas

 

FONTOS! A listát folyamatosan frissítjük, így érdemes megosztani és követni!

 

Sikeres félévet kívánunk mindenkinek!


 

2020. március. 31.


 

2020. március 27.

Azonnali közlemény hallgatók részére!

Tisztelt Hallgatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Tisztifőorvos 2020. március 26. napján hozott normatív határozata értelmében, a hallgatók részére korábban elrendelt intézménylátogatási tilalmat, a járvány megelőzése és következményeinek elhárítása érdekében, további intézkedésig, fenntartjuk.

Az oktatás folytonosságát továbbra is biztosítja az intézmény az új digitális oktatási rendnek megfelelően.

Kérjük szíves megértésüket!

 

Dr. habil András István           Kiss Ádám Sándor

rektor                                kancellár

 


2020. március 20. 

A Dunaújvárosi Egyetem 2020. március 11-én értesítette hallgatóit a koronavírushoz kapcsolódó  digitális formában történő oktatás kialakításáról, mely a napokban már az utolsó fázisába érkezett!

Az intézmény számos szervezeti egysége dolgozik napról napra a digitális formában történő oktatási rendszerünk hatékony kialakításán.  2020. március 12-13-14.-én a DUE Rektora rendkívüli Rektori oktatási szünetet rendelt el. 2020. március 16-23-ig előrehozott tavaszi szünet van a Dunaújvárosi Egyetemen.

Az oktatás 2020. március 23-tól visszavonásig digitális formában történik.

A Dunaújvárosi Egyetem a Hallgatói Sikerességet Támogató (HASIT) programja okán is kiemelt prioritásként kezeli, hogy hallgatóink sikeresen tudják teljesíteni tanulmányaikat ebben a félévben is, melyhez a lehetséges támogatást biztosítjuk.

Az online oktatás a Moodle rendszerben található szakmai anyagok segédletek valamint oktatói magyarázatok mentén történik. A számonkérés alapja Moodle rendszerben kiadott és határidőre elkészített feladatok megoldásán valamint a kurzus végén megírt számonkérésen alapul.

Tekintettel az online típusú oktatási formára a számonkérést és az oktató jelenlétét folyamatosnak kell tekinteni.

Az oktató a kurzus időpontjában (nappali tagozaton) előre egyeztetett idősávban (levelező tagozaton) a hallgatók rendelkezésére áll emailben, a Moodle rendszerben vagy Microsoft Teams alkalmazás segítségével.

Hogyan lehetséges használni a Microsoft Teams alkalmazást az oktatásban?

  • Szükséges a szoftvert feltelepíteni számítógépre, laptopra, telefonra, vagy bármilyen okoseszközre.
  • Az Microsoft Teams alkalmazás használatához szükség lesz a hallgató uniduna rendszerében használható email címére.
  • Az oktató a Microsoft Teams rendszerben létrehozza az adott kurzust amelyre a hallgatót meghívja.
  • A hallgató elfogadja a hívást és felveszi a kapcsolatot az oktatóval.

Kérjük a hallgatókat, hogy a rendszerek tényleges beállításáig tanulmányozzák a Moodle rendszerbe feltöltött anyagokat és közérdekű információkat.

Továbbá kérjük figyeljék az e-maileket és tájékoztatóinkat. Egyetemünk azon lesz, hogy a félévet és az egész tanévet sikeresen tudjuk zárni.

 

2020. március 15. 

 

 

 


 

2020. március 12. 

Megváltozott a hallgatói ügyek intézése:

 Dokumentum

 

 


2020. március 12. 

Rendkívüli tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről!

  Hivatalos aláírt tájékoztató  

A Kormány által a koronavírussal kapcsolatos 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megküldött intézkedési terv alapján a Dunaújvárosi Egyetem a mai nappal az alábbi intézkedéseket lépteti életbe, a hallgatók és munkatársaink érdekeinek maximális szem előtt tartása mellett:

  1. március 12-14. közötti időszakra rektori oktatási szünetet rendelünk el.
  2. március 16-20. közötti időszakra tavaszi szünetet rendelünk el. Kérjük a hallgatókat, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak.
  3. Az 1-2. pontokban foglaltak szerint a hallgatók számára a mai naptól kezdődően az intézkedés visszavonásáig az intézményünk látogatása nem engedélyezett.
  4. A mai naptól kezdődően az intézkedés visszavonásáig a személyes tanulmányi ügyintézés és ügyfélfogadás szünetel, elektronikus eljárásrendet vezetünk be.
  5. Hallgatóinkat, munkatársainkat és partnereinket külső és belső kommunikációs csatornáinkon keresztül tájékoztatjuk.
  6. március 23-tól visszavonásig – intézményünk sajátosságait figyelembevéve – távoktatásra állunk át.
  7. A rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt egyetemünk oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai tekintetében a munkavégzés, valamint a projektmunkák, külső szakmai és egyéb megbízásokhoz kapcsolódó tevékenység továbbra is folyamatos.
  8. A magyar hallgatóknak kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozniuk szükséges legkésőbb 2020. március 13-ig. Ha és amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban (Diákjóléti Bizottság előzetes véleményét figyelembe véve).
  9. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.
  10. A kollégiumainkban nem engedélyezett a vendégfogadás, a látogatás valamennyi elszállásolt személy számára.
  11. A Dunaújvárosi Egyetemen megtartandó rendezvények esetében, a veszélyhelyzetre való eljárásrendre hivatkozva minden eseményt határozatlan időre felfüggesztünk és elhalasztunk.

A Dunaújvárosi Egyetem menedzsmentje és operatív bizottsága folyamatosan nyomon követi a Kormányzat által létrehozott Operatív Törzs munkáját és tájékoztatóit.

A megfelelő szakorvosi háttér bevonásával intézményünk továbbra is minden szükséges higiéniai és egyéb óvintézkedést megtesz a vírussal járó kockázatok csökkentésének és elkerülésének érdekében!

A fenti rendelkezések 2020. március 12. napjától visszavonásig érvényesek.

Az intézkedések betartásában szíves közreműködésüket kérjük!

 

Dunaújváros, 2020.03.12.

 

 

Dr. András István                                                              Némethné Nagy Gellai Szilvia

            rektor                                                                                          kancellár h.

 


Korábbi híreink:

http://uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1478-2020-koronavirus-kozlemeny-03-06

http://uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1427-kozlemeny-koronavirus-2020