Az iskola diákjai számára fenntartott „B” épület – ismertebb nevén B-club – ad otthont minden olyan rendezvénynek, bulinak, összejövetelnek, amely a hallgatókat érintheti. Nemcsak az EHÖK szervezésében valósulnak meg ezek a programok, hiszen az épületet ki lehet bérelni zártkörű rendezvényekre, és a Selmeci diákhagyományok őrzői is itt tartják meg ún. szakestélyeiket, melyre külön terem áll rendelkezésre az épület emeletén.

Az épület még 2013-ban került teljeskörű belső felújításra, az akkor még Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának tagjai által. Azóta az intézmény már egyetemmé fejlődött 2016-ban, így a jelenlegi EHÖK ennek megfelelően idejét érezte a változásnak.

Az épületre ráfért már a felújítás

Nagy projektbe kezdtek bele

A munkálatok 2018 májusában kezdődtek el egy hallgatók által kitölthető felméréssel, amely kitért a bulik témájától az épület állapotáig mindenre. Az eredmények összegzése és az azok alapján készült felújítási tervezet előterjesztésre került az egyetemi felsővezetés számára. A közös megállapodás megszületett, így elindítva a Hallgatói Tér Fejlesztése Projektet.

A legelső lépcsőfok az épület külsőleg történő megváltoztatása volt. Kezdésnek az ajtó körüli felületet volt szükséges átfesteni, lévén, hogy még az FHÖK logó volt látható. Az új design az elképzelések szerint fiatalos és feltűnő, már csak kellett valaki, aki ért is a megvalósításához. Ekkor csatlakozott a projektbe Nagy Gergő dunaújvárosi fiatal, aki elvállalta a külső falak felújítását, valamint saját ötleteivel is segített a tervezésben.

 

Az EHÖK tagjai is kivették részüket a munkából

 A tényleges munkálatok és anyagbeszerzés szeptemberben kezdődtek meg, melyből mindenki kivette a részét. Ekkor készült el az elülső falrész az immáron megújult és teljesen újratervezett B-club logóval.

Különleges technikával készült a minta

 

 Az oldalsó fal terveinek elkészítéséhez több időre volt szükség, de októberben már annak kidolgozása is gőzerővel valósulhatott meg. Az elgondolás nagyon egyszerű: az eddigi témához passzoló folytatás legyen a Selmeci Diákhagyományokkal megfűszerezve. A daltanok, szakestélyek, czéczók jól megszokott otthonában a már említett szakestélyterem és Valéta Bizottsági szoba is található, ahol hosszú évekre visszamenőleg lehet találni a hagyományőrzők számára felbecsülhetetlen értékeket.

Az utódszakok előtt is tisztelegnek

 Aki kicsit is képben van az egyetemi képzésekkel vagy a hagyományőrzéssel, annak egyből feltűnik: A színek a szakoknak megfelelően, sorrendben kerültek felfestésre, rajtuk pedig a hozzájuk tartozó szakcímerek láthatóak. 

  • Kohász
  • Gépész
  • Szervező
  • Műszaki tanár
  • Gazdász
  • Műszaki menedzser
  • Bölcsész

Középen pedig a dunaújvárosi csille, mindenki jó barátja, Leopold látható. 

Még közel sincs vége

Bár a külső falak felújítása egyelőre befejeződött, a projekt maga sokkal nagyobb volumenű ennél. A tervezet magában foglalja a továbbiakban a Valéta Bizottsági szoba áthelyezését az emeletről a földszintre, hogy annak helyén egy új hallgatói helyiség alakuljon moziszoba formájában. Az ottani falak felújítása és a bútorok beszerzése után szintén kibérelhető lesz mindenki számára. Ezen felül a belső falak sem merültek feledésbe, részletekben azok is felújításra kerülnek majd. A májusi kérdőív kitöltőinek nagy többségének válaszai alapján pedig valamilyen játékeszköz (csocsóasztal/darts stb.) beszerzésére is sor kerül majd.

 A felújítás alatt készült képeket egy Facebookos galériában lehet megtekinteni: B-Club Galéria a Facebookon