Az MSDN (Microsoft Developer Network - Microsoft Fejlesztői hálózat) létrehozásával a Microsoft célja a fejlesztők Microsoft-technológiákkal való munkájának segítése volt. A rendszert 2011. évben megújították és a Microsoft DreamSpark néven került publikálásra. 2016 ban a rendszer neve megváltozott. Az új neve Microsoft Imagine lett.

A programhoz csatlakozott intézmények (előfizetők) hozzáférhetnek a Microsoft csaknem összes termékéhez, valamint a kifejezetten a fejlesztőknek szánt cikkeket, leírásokat, példaprogramokat tartalmazó Library anyagához. A termékekből rendszeres frissítéssel megkapják a legújabb verziókat, SDK-kat (szoftverfejlesztő készleteket), béta változatokat.

A Microsoft Imagine kifejezetten felsőoktatási intézmények számára kialakított rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a Microsoft közel összes szoftverét (lényegében az Office csomag és játékok kivételével) a DUE-n informatikai tárgyakat oktatók és az intézmény hallgatói tetszőleges számú példányban felhasználhassák oktatási és kutatási célra. Ez nemcsak a kész szoftvereket jelenti, hanem a szoftverfejlesztő készleteket (SDK), információs anyagokat és dokumentációkat is. A Dunaújvárosi Egyetemen a Tisztaszoftver szerződés keretében a felsőoktatásban résztvevő hallgatók és oktatók ingyenesen használhatják az Office csomagot is, így ténylegesen elérhetővé válik minden fontosabb Microsoft termék.

A szoftverek minden intézményi számítógépen (oktatói számítógépek, laborok) használhatók. Ezen felül az Informatikai Intézet oktatói és a hallgatói otthoni számítógépükre is telepíthetik a szoftvereket, így kényelmes saját környezetben is dolgozhatnak.

A Microsoft Imagine többek között az alábbi szoftvereket tartalmazza:

 • Visual Studio .NET
 • Windows 7 - Windows 10 és más Microsoft operációs rendszerek
 • .NET vállalati kiszolgálók (mint például Windows szerverváltozatok, SQL Server, Exchange Server, Commerce Server, BizTalk Server, Host Integration Server, System Management Server, SharePoint Portal Server, és több más kiszolgálószoftverek)
 • Microsoft Project és Project Server termékek
 • Microsoft Visio, Access, Live Communication Server, és az Office System olyan termékei, amelyek nincsenek benne az Office Professional csomagban (az Office Professional a Campus szerződés révén elérhető)
 • Windows mobile fejlesztőeszközök és operációs rendszerek
 • Szoftverfejlesztő készletek (SDK-k), béta szoftverek, új kiadások és frissítések, stb.


Az oktatók, illetve hallgatók az alábbi módon juthatnak hozzá a szoftverekhez:

 • Letölthetik a telepítő állományokat, regisztrációs kulcsokat
 • Letölthetik a CD image-eket
   

Bővebb információk a Microsoft Imagine AI-ról a hivatalos információs oldalon találhatók.

 

Regisztráció, programok letöltése

A Microsoft Imagine licenchez tartozó szoftverek letöltéséhez a felhasználói jogosultság ellenőrzését, a letöltés naplózását és a kulcskiosztást egy a Microsofttal szerződött külső cég webáruház szerű rendszere végzi, ezért minden letöltést ott kell kezdeményezni. A webáruházhoz való hozzáféréshez létrehoztunk egy nyitó oldalt és az egykapus (Single Sign-on) bejelentezést a DUE polgárok részére:
 
Microsoft Imagine webáruház belépés itt!

A belépéshez tehát az intézményi Neptun rendszerben használt belépési azonosítókat lehet használni (hallgató, oktató egyaránt) külön regisztrációra nincs szükség! A rendszer a jogosultságot a polgár intézményi státuszának függvényében engedélyezi, vagy tiltja. Így csak aktív hallgató, vagy dolgozó tud a szoftverekből letölteni.

Ha a belépés sikertelen kérjük írjon levelet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, ahova írja meg nevét, neptunkódját és azt, hogy melyik szak hallgatója. (Jelszót és egyéb azonosító adatot soha ne küldjön senkinek, nekünk se! Vigyázzon jelszavára, mert a kiadott, megismert, eltulajdonított jelszó visszaélésekre adhat okot!)

A Microsoft Imagine webáruházból letöltött szoftvereket csak a licencszerződésben leírt feltételekkel és ideig használhatja! A rendszer minden letöltést dokumentál, ugyanazon programtermék többszöri letöltése esetén esetleg indokolni kell a felhasználási célt!

 

Kapcsolat imagine ügyekben

A Dunaújvárosi Egyetem jogosult felhasználói számára létrehozott letöltési központ

A Microsoft Imagine webáruház a neptun-loginnév/nepun-jelszó párossal használható.

Microsoft Imagine webáruház belépés itt!

Imagine program adminisztrátor:

 • Szabó József - regisztráció, hallgatói kérdések
  Informatikai Szolgáltató Központ
  I épület. fszt. 013
  Telefon: +36 25 551686


Támogatás kéréshez email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.