A Dunaújvárosi Egyetem tájékoztatói a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről!

 

Legfrissebb közleményünk: 

2020. március 27.

Azonnali közlemény hallgatók részére!

Tisztelt Hallgatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Tisztifőorvos 2020. március 26. napján hozott normatív határozata értelmében, a hallgatók részére korábban elrendelt intézménylátogatási tilalmat, a járvány megelőzése és következményeinek elhárítása érdekében, további intézkedésig, fenntartjuk.

Az oktatás folytonosságát továbbra is biztosítja az intézmény az új digitális oktatási rendnek megfelelően.

Kérjük szíves megértésüket!

 

Dr. habil András István           Kiss Ádám Sándor

rektor                                kancellár

 


2020. március 20. 

A Dunaújvárosi Egyetem 2020. március 11-én értesítette hallgatóit a koronavírushoz kapcsolódó  digitális formában történő oktatás kialakításáról, mely a napokban már az utolsó fázisába érkezett!

Az intézmény számos szervezeti egysége dolgozik napról napra a digitális formában történő oktatási rendszerünk hatékony kialakításán.  2020. március 12-13-14.-én a DUE Rektora rendkívüli Rektori oktatási szünetet rendelt el. 2020. március 16-23-ig előrehozott tavaszi szünet van a Dunaújvárosi Egyetemen.

Az oktatás 2020. március 23-tól visszavonásig digitális formában történik.

A Dunaújvárosi Egyetem a Hallgatói Sikerességet Támogató (HASIT) programja okán is kiemelt prioritásként kezeli, hogy hallgatóink sikeresen tudják teljesíteni tanulmányaikat ebben a félévben is, melyhez a lehetséges támogatást biztosítjuk.

Az online oktatás a Moodle rendszerben található szakmai anyagok segédletek valamint oktatói magyarázatok mentén történik. A számonkérés alapja Moodle rendszerben kiadott és határidőre elkészített feladatok megoldásán valamint a kurzus végén megírt számonkérésen alapul.

Tekintettel az online típusú oktatási formára a számonkérést és az oktató jelenlétét folyamatosnak kell tekinteni.

Az oktató a kurzus időpontjában (nappali tagozaton) előre egyeztetett idősávban (levelező tagozaton) a hallgatók rendelkezésére áll emailben, a Moodle rendszerben vagy Microsoft Teams alkalmazás segítségével.

Hogyan lehetséges használni a Microsoft Teams alkalmazást az oktatásban?

 • Szükséges a szoftvert feltelepíteni számítógépre, laptopra, telefonra, vagy bármilyen okoseszközre.
 • Az Microsoft Teams alkalmazás használatához szükség lesz a hallgató uniduna rendszerében használható email címére.
 • Az oktató a Microsoft Teams rendszerben létrehozza az adott kurzust amelyre a hallgatót meghívja.
 • A hallgató elfogadja a hívást és felveszi a kapcsolatot az oktatóval.

Kérjük a hallgatókat, hogy a rendszerek tényleges beállításáig tanulmányozzák a Moodle rendszerbe feltöltött anyagokat és közérdekű információkat.

Továbbá kérjük figyeljék az e-maileket és tájékoztatóinkat. Egyetemünk azon lesz, hogy a félévet és az egész tanévet sikeresen tudjuk zárni.

 

2020. március 15. 

 

 

 


 

2020. március 12. 

Megváltozott a hallgatói ügyek intézése:

 Dokumentum

 

 


2020. március 12. 

Rendkívüli tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről!

  Hivatalos aláírt tájékoztató  

A Kormány által a koronavírussal kapcsolatos 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megküldött intézkedési terv alapján a Dunaújvárosi Egyetem a mai nappal az alábbi intézkedéseket lépteti életbe, a hallgatók és munkatársaink érdekeinek maximális szem előtt tartása mellett:

 1. március 12-14. közötti időszakra rektori oktatási szünetet rendelünk el.
 2. március 16-20. közötti időszakra tavaszi szünetet rendelünk el. Kérjük a hallgatókat, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak.
 3. Az 1-2. pontokban foglaltak szerint a hallgatók számára a mai naptól kezdődően az intézkedés visszavonásáig az intézményünk látogatása nem engedélyezett.
 4. A mai naptól kezdődően az intézkedés visszavonásáig a személyes tanulmányi ügyintézés és ügyfélfogadás szünetel, elektronikus eljárásrendet vezetünk be.
 5. Hallgatóinkat, munkatársainkat és partnereinket külső és belső kommunikációs csatornáinkon keresztül tájékoztatjuk.
 6. március 23-tól visszavonásig – intézményünk sajátosságait figyelembevéve – távoktatásra állunk át.
 7. A rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt egyetemünk oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai tekintetében a munkavégzés, valamint a projektmunkák, külső szakmai és egyéb megbízásokhoz kapcsolódó tevékenység továbbra is folyamatos.
 8. A magyar hallgatóknak kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozniuk szükséges legkésőbb 2020. március 13-ig. Ha és amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban (Diákjóléti Bizottság előzetes véleményét figyelembe véve).
 9. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.
 10. A kollégiumainkban nem engedélyezett a vendégfogadás, a látogatás valamennyi elszállásolt személy számára.
 11. A Dunaújvárosi Egyetemen megtartandó rendezvények esetében, a veszélyhelyzetre való eljárásrendre hivatkozva minden eseményt határozatlan időre felfüggesztünk és elhalasztunk.

A Dunaújvárosi Egyetem menedzsmentje és operatív bizottsága folyamatosan nyomon követi a Kormányzat által létrehozott Operatív Törzs munkáját és tájékoztatóit.

A megfelelő szakorvosi háttér bevonásával intézményünk továbbra is minden szükséges higiéniai és egyéb óvintézkedést megtesz a vírussal járó kockázatok csökkentésének és elkerülésének érdekében!

A fenti rendelkezések 2020. március 12. napjától visszavonásig érvényesek.

Az intézkedések betartásában szíves közreműködésüket kérjük!

 

Dunaújváros, 2020.03.12.

 

 

Dr. András István                                                              Némethné Nagy Gellai Szilvia

            rektor                                                                                          kancellár h.

 


Korábbi híreink:

http://uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1478-2020-koronavirus-kozlemeny-03-06

http://uniduna.hu/hirek/hirek-almenu/1427-kozlemeny-koronavirus-2020