Több, mint öt százalékkal nőtt a Dunaújvárosi Egyetemre jelentkezők száma a tavalyi évben, jelentős részük levelező képzésen kezdte meg tanulmányait a 2018. szeptembertől indult tanévben.

A piacképes diploma megszerzése egyre több továbbtanulni vágyó fiatal célkitűzése, ám sokan közülük nappali szakon nem tudnak tanulni. A jelentkezők gyakran választják a munka melletti képzést, alapszakon és mester képzésen is. Levelező képzés során a tanórák időbeosztása rugalmas, csekély időre vonja ki a hallgatót a munkából, így teljes munkaidőben dolgozó hallgatók számára is megfelelő választás. Vonzó ez a képzési forma a tanulók számára, mert a diplomával rendelkezők átlagosan kétszer annyi munkabért kapnak.
A levelező képzésre jelentkezők számára is kedvezőek a Dunaújvárosi Egyetem ponthatárai. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők, az eddig megszerzett oklevelükért a jogszabályban meghatározott minimum pontszám és 400 pont között arányosan állapítják meg.


Forrás: Felvi.hu

A levelezős hallgatók létszáma 2017-hez képest 3,6 %-kal emelkedett, várhatólag az idei felvételi számai is igazolni fogják a Dunaújvárosi Egyetem levelező szakjainak töretlen népszerűségét.
Használd ki a lehetőséget, jelentkezz a DUE-ra!