2019. február 17-ig van lehetőség leadni a jelentkezést a 2019. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre a felvi.hu elektronikus rendszerében.

Legújabb cikkünkben röviden elmondjuk nektek, hogyan is kell jelentkezni: 
 

  1. Legfontosabb teendő, hogy a fenti határidőig el kell dönteni, hogy melyik felsőoktatási intézménybe szeretne a felvételiző bekerülni.
    • Természetesen a Dunaújvárosi Egyetemre!

  2. Eztán vár még számos adminisztratív tevékenység a leendő hallgatóra, elsőként regisztrálnia kell a felvi.hu honlapon.

  3. Belépést követően meg kell adni az adatainkat, majd a legfontosabb teendő az intézmény és az adott szak kiválasztása.
    • Természetesen első három helyen minket kell választani!

  4. Mi legyen, ha úgy érzed, hogy nem lesz meg, vagy már tudod, hogy nincs meg a diplomás képzésre a 280 pontod? Ez esetben célszerű választás a kétéves felsőoktatási szakképzés.
    • A FOSZK felvételi ponthatára jóval alacsonyabb, így már 240 ponttal be lehet jutni. További előnye, hogy a választott irányban tud ismereteket szerezni a hallgató, későbbi felvételihez pontokat tud gyűjteni és ráadásul a besorolási szakon, vagy képzési terület szerint továbbtanuláskor az így gyűjtött krediteket beszámolják majd. A kétéves képzés elvégzése után, a felsőoktatási szakképzés záróvizsgájáért szakirányú alapszakra jelentkezés esetében pluszpont jár.

  5. Tehát meg van, hogy hova szeretnél menni. (Hova máshova, mint a DUE-ra. 1. DUE, 2. DUE, 3.DUE)

  6. Szükséges beállítani a középiskolád adatait.

  7. Majd feltölteni az érettségi, középiskolai, felsőoktatási intézményi bizonyítványaidat. Ne izgulj, ha még csak most csinálod őket. Július 10-ig még van időd mindent pótolni.

  8. Amennyiben csak 3 szakot jelöltél meg (Mint említettem, a DUE-t első három helyen!) akkor az „Ellenőrzés és hitelesítés” fülre kattintani, ahol az ellenőrzést követően hitelesíteni tudod a jelentkezést. (Vagy ügyfélkapu segítségével, vagy pedig postai úton)

  9. Utolsó, és egyben legfontosabb pontunk, hogy szeptemberben találkozunk a gólyatáborban, és megünnepeljük a bejutásodat!

 

Ha lemaradtál volna milyen nappali és levelező képzéseink vannak Kattints ide!