„Állj pályára” címmel szervezett a Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállítást, melynek az idei évben is a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont. Immáron tizenhetedik alkalommal várták a pályaválasztásra készülő diákokat, szüleiket, tanárokat.

 Az eseményt Dr András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta a régió szakemberellátásában a DUE vezető szerepét, a duális képzés fontosságát.

Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a pályaválasztás jelentőségét, az egész életre kiható döntés felelősségét ecsetelte, valamint arra buzdította az ifjúságot, hogy tanuljanak helyben, dolgozzanak és éljenek itthon.

A dunaújvárosi középfokú oktatási intézmények mellett a régió több iskolája is képviseltette magát. A mintegy ötven kiállító között voltak neves dunaújvárosi vállalatok, de a rendőrség, honvédség tűzoltóság is jelen volt. A Dunaújvárosi Egyetem standján sok látogatót vonzott a 3D nyomtató, nyomkövető robot és a virtuális kéz szkenner.

A rendezvényen a diákok sok információt szerezhettek a pályaválasztáshoz, továbbtanuláshoz. A több mint 1500 főt vonzó, jó hangulatú eseményt fellépések, bemutatók, kóstolók is színesítették.