Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújvárosi Egyetem szervezésében, „Modern Városok Program – Az elektromobilitás népszerűsítése” címmel, konferenciát rendeztek a felsőoktatási intézményben az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat keretében.

 

A konferencia elnökségében helyet foglalt dr. Ágoston Györgyöt a Dunaújvárosi Egyetem Tudományos és Kutatási rektorhelyettese, Petrovickijné dr. Angerer Ildikó Dunaújváros Megyei Jogú Város Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi vezető főtanácsosa, dr. Kadocsa László a Dunaújvárosi Egyetem Tudományos Tanácsának elnöke, és Dr. Balázs László projektmenedzser a Társadalomtudományi Intézet igazgatója.

 

 

A konferenciát dr. Kadocsa László nyitotta meg. Ezt követően „Elektromos repülőgépek” címmel dr. Nagy András előadását hallgathatták meg az érdeklődőt. Második előadóként dr. Szabó Attila az elektromos gépjárművek múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélt. Őt, dr. Kiss Endre követte „Az elektromobilitás energetikai kérdései” című előadásával. „A jövő töltőállomása otthon” címet viselte dr. Bajor Péter expozéja. A konferencia utolsó előadójaként dr. Szabó István egy 21. századi energetikai rendszer működését mutatta be a résztvevőknek.