2018. szeptember 5-én, a Dunaújvárosi Egyetemen tettek látogatást a Kínai Népköztársaság Oktatási Minisztériumának közvetlen felügyelete alatt működő „Chinese Service Center for Scholarly Exchange” (röviden: CSCSE) közintézmény vezetőségének képviselői.

A megbeszélésen a Felsőoktatási Csereprogramok Kínai Szolgáltató Központ képviseletében (CSCSE) Yang Ling főigazgatóhelyettes asszony, Han Hansen a Nemzetközi Együttműködések Osztályának igazgatóhelyettese, Da Huo a Nemzetközi Együttműködések Osztályának program igazgatója és Wang Jing a Dunaújvárosi Egyetem kínai hallgatókat toborzó partnerirodájának vezetője vettek részt. A delegációt fogadta dr. András István rektor és Kis Ádám Sándor kancellár is.

A DUE és a CSCSE között 2017-óta van együttműködési megállapodást. Kínában a CSCSE Nemzetközi Együttműködések Osztálya koordinálja és felügyeli országos szinten a kínai egyetemeknek a külföldi partneregyetemekkel történő közös hallgatói csereprogramjait és felsőoktatási együttműködéseit. Továbbá az ő feladatuk a külföldön rész vagy teljes felsőoktatási képzésen tanuló kínai hallgatók okleveleinek, diplomáinak honosítása a Kínai Népköztársaságban, amely a külföldi (magyarországi) diplomázást követően a Kínában történő munkavállaláshoz a kínai hallgatók részére alapvető fontosságú. Mindemellett a CSCSE feladata azoknak a nemzetközileg is elismert „Higher National Diploma” képzési programoknak a felügyelete is a kínai egyetemeken, amelyeknek elvégzését követően, továbbtanulásukhoz egyre több és több új kínai hallgató választja a Dunaújvárosi Egyetem alapképzési programjait.  A mostani látogatás várhatóan előmozdítja az egyetem már meglévő együttműködéseit a kínai partneregyetemekkel, valamint hozzájárul további új kínai egyetemi kapcsolatok létrehozásához.