Ugron Zsolna író volt a vendége a Dunaújvárosi Egyetem Könyvtár és Információs Központ író-olvasó találkozójának 2017. május 25-én, csütörtökön.

A népszerű írónőt, Pálinkás István Dunai Limes alapító-főszerkesztő, a Dunaújvárosi Egyetem kollégája kérdezte munkáról, magánéletről és a jövőbeni tervekről. Ugron Zsolna első regénye 2010-ben jelent meg Úrilányok Erdélyben címmel, és hónapokig vezette a magyar sikerlistákat. Történelmi regénysorozatának első kötete, az Erdélyi menyegző 2013-ban került a polcokra. 2014-ben jelent meg az Úrasszonyok trilógia második kötete: A nádor asszonyai. Mindkét regény hetekig vezette az eladási listákat. 2016 őszén az írónő egy kisregénnyel rukkolt elő, mely a Hollóasszony címet kapta.

A jó hangulatú kötetlen beszélgetésbe bekapcsolódtak a hallgatók is, akik az írónőt elsősorban az Úrasszonyok trilógia harmadik kötetének várható megjelenéséről kérdezték, illetve a regényekben szereplő egyes karakterek születésének körülményeiről. Ugron Zsolna szívesen osztott meg kulisszatitkokat írási szokásairól és elárulta azt is, hogy a történelmi regények mellett szívesen írna krimit is.

Ugron Zsolna az írás mellett televíziós szerkesztő-riporterként is tevékenykedik, s mint megtudtuk következő nagy projektje egy dokumentumfilm elkészítése lesz.