Több mint 600 résztvevőt várnak a 33. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekcióülésének programjaira, melynek házigazdája a Dunaújvárosi Egyetem.

2017. április 6-7-8-án rendezik meg a Dunaújvárosi Egyetemen a nagyszabású programsorozatot. Dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora kiemelte, minden együtt áll ahhoz, hogy a rendezvény nagyon sikeres legyen. Az esemény rangját jelzi, hogy a fővédnöki szerepet elvállalta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár és Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. Dr. András István azt is elmondta, további védnöki szerepet vállalt Cserna Gábor Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere és Galambos Dénes országgyűlési képviselő.

Mészáros Virág a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja elmondta, az egyetem folyamatosan keresi a kitörési pontjait, lehetőségeit, és egy ilyen országos hírű és rangú konferencia megszervezése pedig ilyen kitörési pont. Mészáros Virág megköszönte az egyetem dolgozóinak az esemény előkészítésében végzett eddigi munkájukat, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem, a Magyar Autóműszaki Felsőoktatásért Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztérium és a Nemzeti Tehetségprogram támogatását.

Dr. Palotás Béla a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, az OTDK szervező bizottságának elnöke elmondta, a műszaki tudomány területén 414 dolgozatot neveztek. A dolgozatokat 53 tagozatba osztották be, ami tagozatonként 7-10 dolgozatot jelent. 164 oktatót kértek fel az ország különböző felsőoktatási intézményeiből a zsűrizésre, akik közül 5 fő magyar anyanyelvű, határon túli bíráló. Dr. Palotás Béla kiemelte, összesen 43 határon túli magyar vesz részt a konferencián és összességében több mint 600 főt várnak az eseményre.       

Melkovics János a Kerpely Antal Kollégium igazgatója, a Tehetséggondozási Tanács elnöke és az OTDK Szállás és étkezésért felelős Bizottság elnöke hangsúlyozta, izgalmas feladat egy ekkora volumenű rendezvény levezénylése, melyben óriási segítséget jelent az egyetem hallgatóinak közreműködése. Melkovics János hozzátette, a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói aktívan részt vesznek a konferencián i,  így reményei szerint rangos, sikergyanús hazai dolgozatok várhatóak. A DUE hallgatóinak felkészítését komoly munka előzte meg a házi TDK konferencián, így a befektetett munka most megtérülhet.