A Dunaújvárosi Egyetemen az Ipari Fejlesztési Központ (IFK) fő feladata, hogy az ipari szereplőket és az egyetemi kompetenciákat összehangolja. A Központ az ipari szektornak nyújt méréseket, vizsgálatokat és fejlesztéseket, ezáltal szívesen fogadjuk külső cégek, vállalatok megrendeléseit vagy együttműködési szándékát.

Az autóipar rohamos fejlődése újabb és újabb technológiák bevezetését indokolja. Egy korábbi FEOL cikkben olvasható, hogy a konzorcium az Opelnek fejleszt egy új eszközt. Ennek az előirányzatnak megfelelően a projekt célja egy olyan új és innovatív tárolórendszer, melynek során a forgácsolt félkész és késztermékek, mint például henger, dugattyú, főtengely tárolása és gyártóegységen belül vagy akár nagy távolságokban való anyagmozgatása is biztonságosan megoldható.

A megfelelő alapanyag felhasználása mellett egy olyan technológiát is szükséges fejleszteni, ami megfelelően és költséghatékonyan állítja elő a terméket. A projekt eredményeképpen létrejövő komplex termékkel a gyártási folyamat is gyorsabbá válik, illetve a minőségi mutatók (PPM) is nagymértékben javulnak.

Az Ipari Fejlesztési Központ ezen projektjének haladásáról a későbbiekben ismét beszámolunk, addig, ha felkeltette a Központ tevékenysége az érdeklődését akkor az alábbi oldalon érdeklődhet:

http://www.uniduna.hu/rolunk/k-f-i