Válaszd az új Szakoktató alapképzésünket, melyhez nincs szükség emelt szintű érettségire!

 

A következő év újítása a Dunaújvárosi Egyetemen, hogy már nem a műszaki szakoktató képzésünk lesz elérhető, hanem Szakoktató névvel egy új képzés, mely szerteágazóbb elődjénél.

Miért jobb ez a képzés? Hiszen ez nem csak a műszaki terület iránt érdeklődők számára optimális, hanem az agrár, az üzleti vagy a szolgáltatási területek kedvelőinek is.

 

Ez az alapképzés 6 féléves, nincs szükséged emelt szintű érettségire és csupán 280 pont kell az államilag támogatott képzéshez.

 

A szakon 3 specializáció közül lehet választani:

  • műszaki szakoktató,
  • üzleti szakoktató,
  • szolgáltatási szakoktató

 

A képzés célja szakoktatók képzése, akik a specializációjukhoz tartozó ágazatok területén felkészültek az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli szakképzésben elsősorban a gyakorlati tárgyak oktatásának megtervezésére, szervezésére, vezetésére, valamint oktatási tevékenység végzésére, a szakmai tantárgyakhoz kapcsolódó laboratóriumi foglalkozások és a vállalati képzőhelyeken folytatott szakmai (vállalati, intézményi képzőhelyeken, képzőközpontban folyó, tanműhelyi, tanirodai, tangazdaság, egyéni- és társas vállalkozásoknál folyó, valamint felnőttképzési, felsőoktatási és szakképzési duális képzési) egyéni és csoportos gyakorlatok megtervezésére, vezetésére, megszervezésére.

 

A szakoktató szak fejlesztendő kompetenciaterületei szervesen kapcsolódnak a szakképzés ágazati ismereteihez, az alábbiak szerint:

Szakoktató szak specializációja

Szakképzési szakág

műszaki

bányászat és kohászat, elektrotechnika és elektronika, építőipar, épületgépészet, fa- és bútoripar, könnyűipar, nyomdaipar, gépészet, a honvédelem műszaki területe, informatika és távközlés, környezetvédelem és vízügy, közlekedés, szállítmányozás és logisztika, közlekedésgépész, specializált gép- és járműgyártás, vegyipar, agrár gépész, egészségügyi technika

üzleti

közgazdaság, gazdálkodás és menedzsment, ügyvitel, turizmus-vendéglátás, kereskedelem

szolgáltatási

kereskedelem, kreatív, rendészet és közszolgálat, sport, szépészet, optika, szociális

 

Ha Téged is érdekel valamelyik terület és szeretnél egy olyan alapképzésre bekerülni, melyhez nincs szükség emelt szintű érettségire, akkor válaszd a Szakoktató képzést!