Most a média szerelmeseinek szeretnénk kedvezni és megmutatni, a Dunaújvárosi Egyetemen milyen lehetőségek várnak!

 

A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatásának célja olyan szakemberek képzése, akik jól kiismerik magukat a társadalmat működtető kommunikációs rendszerekben, ehhez kapcsolódóan ismerik a média fontosabb intézményeit, továbbá képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények külső és belső kommunikációs folyamatainak tervezésére, irányítására, szervezésére és elemzésére. Az alapos elméleti oktatás biztos hátteret ad az intézményünkben végzett magas szintű gyakorlati képzésnek.

Hallgatóink szakmai felkészítését a Dunaújvárosi Egyetem professzionális televízióstúdiója teszi lehetővé, mely 2017-től megújult technikai infrastruktúrával biztosít kiváló lehetőségeket az érdeklődő, tehetséges hallgatóknak.

 

A Kommunikáció és Médiatudomány (BA) alapképzésben három szakirány választható, mégpedig a rendezvényszervezés, a médiainformatika és az üzleti kommunikáció. A főbb tantárgyak: Szervezeti kommunikáció, A változásmenedzsment kommunikációja, Public Relations, Konfliktuskezelés és gazdasági mediáció, Fenntartható fejlődés és társadalmi felelősségvállalás; Mozgóképalkotás és hangfelvétel, Képfeldolgozás és számítógépes grafika, Multimédia I. és II. stb.

A képzés 6 félév, lehetőség van levelező és nappali tagozatra is egyaránt, továbbá államilag támogatott (400 pont szükséges hozzá) és önköltséges képzésre is (280 pont), mely utóbbinak összege 195 000 Ft.

Olyan szakemberek képzése, akik ismerik a társadalmat működtető kommunikációs rendszereket, a társadalmi kommunikációt, valamint a kommunikáció és a média fontosabb intézményeit. Megszerzett tudásuk birtokában képesek a társadalmi kommunikáció alapvető intézményeiben kommunikációs munka végzésére.

A képzésről egyéb fontos információkat megtalálsz itt: http://uniduna.hu/index.php/kommunikaciomediatudomany

 

A tanszék képzési profiljában továbbá egy felsőoktatási szakképzési szak van, ami a Televíziós műsorkészítő.

A felsőoktatási képzés célja olyan szakemberek képzése, akik műsorvezetői, riporteri, publicisztikai, rendezői, operatőri ismereteik és fejlett kommunikációs képességeik, valamint a mozgóképek kifejező eszközeinek ismerete birtokában felkészültek televíziós műfajokban, televíziós szakemberekkel együttműködésben műsorok készítésében részt venni; részben előre nem látott feltételek melletti technikai feladatokat megoldani.

A képzés 4 félév és csupán 240 pontot kell elérned a bekerüléshez.

A képzésről az információk itt érhetők el: http://uniduna.hu/televizios-musorkeszito

 

Ne feledd, februárig tudsz jelentkezni, válaszd Te is a Dunaújvárosi Egyetemet!