A Dunaújvárosi Egyetem által rendezett tudományos konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

 

A 21. század az információ áramlásának rohamos felgyorsulásával és a digitális hálózatok egyre szélesebb körben való elterjedésével szükségszerűen magával hozta a mai iskolarendszer funkcióinak, működési rendjének és módszereinek felülbírálatát, újragondolását. A digitalizáció és fenntarthatóság kérdése egyre inkább a pedagógiai diskurzusoknak is fókuszába került, a koronavírus okozta világjárvány következtében bevezetett digitális oktatás óta azonban még szükségesebbé vált az ezen való gondolkodás.

 

A Tudományos Hét keretében megrendezésre kerülő Neveléstudományi szekciók előadásai ezért szintén ezen témák köré szerveződnek. Hallhatunk arról, milyen történeti előzményei és kísérletei voltak már korábban is a távoktatásnak, miként élték meg az oktatás szereplői a karantén alatti digitális oktatást, milyen módszertani lehetőségek állnak rendelkezésükre a pedagógusoknak a megváltozott tanítási térben, s milyen társadalmi felelősségük van a környezeti értékek fenntarthatóságának biztosításában. Emellett invitáljuk a résztvevőket egy közös gondolkodásra arról is, miként hat az emberre és tanulási folyamataira a számítógép és az okoseszközök megjelenése, s vajon milyen hosszútávú hatásai lehetnek ennek a jövő generációira nézve.

 

A Neveléstudományi szekciókban közel 25 előadó mutatja be a témával kapcsolatos gondolatait és kutatási eredményeit 3 magyar és 2 angol nyelvű szekcióban. Az angol nyelvű szekciók igazi nemzetközi párbeszédre kínálnak lehetőséget, mivel a résztvevők Oroszországot, Lengyelországot, Szerbiát és Magyarországot képviselik.

 

A konferencia mottója: "Pedagógiai kihívások a 21. században"

 

A konferencia időpontja: 2020. november 9-10.

A konferencia helyszíne: online

Online konferencia linkje: később kerül meghatározásra

Program:  Programfüzet 2020

 

Konferencia elnöksége

 

Elnök:

Dr. Bacsa-Bán Anetta, Dunaújvárosi Egyetem

 

Társelnökök:

Dr. Szabó Csilla Marianna, Dunaújvárosi Egyetem

Dr. Kadocsa László, Dunaújvárosi Egyetem

 

Szervezők:

Csikósné Maczó Edit, Dunaújvárosi Egyetem

Dr. Gulyás István, Dunaújvárosi Egyetem

Dr. Kadocsa László, Dunaújvárosi Egyetem

Dr. Szabó Csilla Marianna, Dunaújvárosi Egyetem 

 

 

A konferencia megrendezését támogatta az EFOP-3.6.1-16-2016-00003 K+F+I FOLYAMATOK HOSSZÚ TÁVÚ MEGERŐSÍTÉSE A DUNAÚJVÁROSI EGYETEMEN projekt.