Szeretnéd gyakorolni az angol nyelvet? Szívesen tanulnál egy vagy két félévet külföldön? A Dunaújvárosi Egyetemen van lehetőséged erre az Erasmus + programon keresztül!

A program keretein belül már nem csak Európán belül, de az Unió határain kívül is utazhattok. A félév során a kinti partnerintézményünknél kell tantárgyakat teljesítened, melynél ugyanúgy krediteket számolnak fel. Ezen kívül természetesen ösztöndíjban is részesülsz, melynek mértéke függ az adott ország megélhetési költségeitől. Ezen összeg fedezi a kinti szállás és étkezési költségeidet.

A jelentkezéshez mindössze négy feltételnek kell eleget tenned:

  • aktív hallgatói jogviszony a DUE valamely alapképzésén (BA, BSc),
  • az angol nyelv (vagy a célország nyelvének) ismerete B1 szinten,
  • minimum két lezárt félév,
  • az aktuális pályázati felhívásban megjelölt dokumentumok megadott határidőre történő beadása

Érdekel, melyik országokba van lehetőséged jelentkezni? Ide kattintva megtekintheted a partnerintézmények listáját! (link: http://www.uniduna.hu/en/our-erasmus-partner-universities )

Ha érdekel a program és szeretnél jelentkezni, akkor nincs más dolgod, mint elküldeni az önéletrajzod és a motivációs leveled a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda számára a jelentkezési lap társaságában.

A jelentkezési lapot, az e-mail címet és minden egyéb fontos információt megtalálsz a linkre kattintva: http://uniduna.hu/hallgatoknak/nemzetkozi-lehetosegek

Talán a legjobb olyan emberektől hallani, hogy mit adhat neked ez a program, akik maguk is átélték ezt az élményt. Ha érdekel, tekintsd meg a linken található videót, melyben két volt hallgatónk, Polgár Kitti és Tóth Amadea mesélik el, mit adott nekik az Erasmus + program: https://www.facebook.com/watch/?v=394224035077518