A Diákhitel fontos kiegészítő pénzforrás lehet a tanulmányok alatt, nagyon sok hallgató számára pedig az egyetemi élet természetes tartozékát jelenti. Felvételénél nincs hitelbírálat, nem kell jövedelem, sem kezes, sem egyéb fedezet. Kevés kivétellel bármely hallgató igénybe veheti (45 éves kor alatt). Mivel a jó pénzügyi döntésekhez alapos ismeretek és körültekintő mérlegelés szükséges, mindenekelőtt látogasd meg a http://www.diakhitel.hu/ honlapot.

Diákhitel1

Ha a hétköznapi megélhetésedhez szeretnél pénzügyi segítséget, akkor válaszd a rendkívül kedvező kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1-et, akár külföldi tanulmányok esetében is. Idén tovább bővítjük a lehetőségeket, így 2020. augusztus 15-től már havi 150 000 forintot is igényelhetsz, így tanévenként összesen akár 1 500 000 forinthoz is hozzájuthatsz. Amennyiben van ügyfélkapus elérésed, úgy a hiteligénylésedet személyes megjelenés nélkül, online, percek alatt a Neptun rendszeren keresztül, elektronikus aláírással is benyújthatod. A törlesztést csak a hallgatói jogviszony megszűnését követően kell megkezdened, a havi részlet nagysága pedig a jövedelmedhez igazodik.

További információ: https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/diakhitel1/ki-veheti-fel-a-diakhitel1-et.html

 

Diákhitel2
Önköltséged fizetéséhez szükséged lenne anyagi segítségre? Akkor a kamatmentes Diákhitel2-t válaszd, melynek segítségével akár a teljes képzési költségedet finanszírozhatod. Az összeget közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utaljuk, így az valóban a képzés finanszírozását szolgálja. A Diákhitel1-hez hasonlóan a hiteligénylést online, elektronikus aláírással pillanatok alatt elintézheted, a törlesztést pedig ugyanúgy a jövedelmedhez igazodva, a hallgatói jogviszony megszűnését követően kell megkezdened.

További információ: https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/diakhitel2/ki-veheti-fel-a-diakhitel2-et.html

 

Diákhitel Plusz

A koronavírus miatt kialakult esetleges anyagi gondok enyhítésére kidolgozott kamatmentes Diákhitel Pluszt az intézményedbe való beiratkozást követően 2020. december 31-ig bármikor igényelheted. A maximum 500 000 forint értékben felvehető, teljesen kamatmentes diákhitelt szabadon költheted bármire. A futamidőt 1 és 5 év között Te választod meg, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdened.

További információ:  https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/diakhitel-plusz-hallgatoknak/mire-hasznalhato-es-ki-veheti-fel-a-diakhitel-pluszt.html